Constantin Enceanu concertează la Târgu Jiu

Unul dintre cele mai mari festivaluri din judeţ va începe săptămâna viitoare la Târgu Jiu. Este vorba de Festivalul Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”, la care participă concurenți din zece județe. Cel mai talentat artist va pleca acasă cu trofeul festivalului. Va mai fi acordat și un premiu pentru cel mai frumos costum popular. În cele trei zile de manifestări vor cânta pentru publicul prezent invitați de seamă, printre care și îndrăgitul solist Constantin Enceanu.

Festivalul Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene” se va desfășura în perioada 25-27 aprilie. Este cea de-a doua ediție, evenimentul fiind organizat de Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. Din juriu vor face parte personaje marcante ale etnofolclorului românesc, care vor aprecia calitățile interpretative, repertoriul și prezența scenică. Printre aceștia se numără și solista Maria Loga. „Acompaniamentul orchestral pe toată perioada festivalului este asigurat de Ansamblul Folcloric «Maria Lă tă rețu» din Târgu Jiu. În prima seară, după concurs, vor urca pe scenă artiști de renume din cadrul Școlii Populare de Artă Timiș. În cea de-a doua seară vor urca artiștii Ansamblului Profesionist «Doina Gorjului», iar cea de-a treia seară va fi dedicată elevilor Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, urmați de invitați de renume: Lavinia Goste, Angelica Flutur, Constantin Enceanu”, a declarat Ana Maria Alionescu, purtă torul de cuvânt al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu.

Manifestarea se va desfă șura la Teatrul de vară din Târgu Jiu, dacă vremea va permite. Intrarea va fi liberă . „Sunt 20 de concurenți, sunt 11 la grupa mică, adică sub 16 ani, și 9 la grupa peste 16 ani. Anul trecut am avut doar copii sub 16 ani, anul acesta am încercat să lărgim spectrul concursului. Probabil anul viitor vom avea mai mulți”, a explicat Costantin Argint, responsabil cu organizarea evenimentului.

Galerie foto


Vizualizări: 2,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: