Constantina Diţă s-a întors acasă şi continuă să alerge

Campioana olimpică la maraton Constantina Diţă se află în România în  perioada de izolare din cauza pandemiei de coronavirus. Fosta mare  atletă a ales să petreacă perioada de izolare în satul natal, Spahii, din comuna Turburea, judeţul Gorj, alături de familie.

Aflată în perioada de izolare din cauza pandemiei de coronavirus, Constantina Diţă aleargă în curtea casei din localitatea natală Turburea.

Fostă sportivă a clubului CS Pandurii Târgu Jiu, Constantina Diţă, este singura campioană olimpică a României la maraton. Deşi s-a stabilit în Statele Unite, în Colorado, marea atletă a ales să petreacă perioada de izolare în satul natal, Spahii, din comuna Turburea, judeţul Gorj, alături de familie.

Pentru că totă viaţa a făcut sport, marea atletă face în continuare alergări în curtea casei sale, de unde le-a transmis românilor un îndemn să facă mişcare. „Dragi români, pentru că stăm acasă, haideţi să facem cât mai mai multă mişcare. Să fim uniţi şi totul va fi bine“,  a scris pe pagina sa de Facebook  campioana olimpică.

Sportiva din Gorj a reuşit să câştige cea mai grea probă de la Jocurile Olimpice, maratonul, în anul 2008, la Beijing. Performanţa sa a uimit lumea sportivă, pentru că atleta românca avea o vârstă de 38 de ani. Constantina Diţă a intrat în istoria sportului ca sportiva cu vârsta cea mai înaintată care a reuşit să câştige maratonul la Olimpiadă.

Vizualizări: 1,349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: