Contabil concediat abuziv de primar

Primarul din Albeni pierde pe bandă rulantă procesele intentate de către salariați. Fostul contabil al primăriei, dat afară după ce a fost evaluat cu nota 1,8, corespunzătoare calificativului nesatisfăcător, a obținut o victorie în primă instanță.

La o zi după evaluarea făcută de primar, Laviniu Buculea a primit decizia de încetare a activității. Se întâmpla pe 13 februarie 2019.

Contabilul a considerat măsura abuzivă și a deschis mai multe acțiuni în instanță. A susținut că și-a făcut treaba bine câtă vreme a fost la serviciu.

„Admite cererea de chemare în judecată, așa cum a fost disjunsă. Anulează Raportul de evaluare nr.1222/12.02.2019 a performanțelor profesionale individuale ale funcționarului public Buculea Laviniu Gabriel, consilier, clasa I, grad profesional principal care a stat la baza emiterii deciziei nr.37/13.02.2019. Se ia act că reclamantul îşi rezervă dreptul de a solicita cheltuielile de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare”, potrivit deciziei de miercuri, 28 aprilie, a Tribunalului Gorj.

Buculea mai are un proces pe rolul Tribunalului Gorj care a fost suspendat până la soluționarea definitivă a anulării raportului de evaluare pe baza căruia i s-a desfăcut contractul de muncă.

Vizualizări: 8,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: