Pod realizat pentru autospecialele de intervenție

Autoritățile locale din comuna gorjeană Berlești încearcă de doi ani să obțină finanțare pentru realizarea unui pod de trecere peste râul Amaradia. Solicitarea a fost depusă pe situații de urgență și a fost aprobată în cele din urmă prin Compania Națională de Investiții. Lucrările vor începe în perioada următoare.

S-a dorit construirea unui nou pod peste râul Amaradia pentru că pe cel existent pot trece doar autoturisme mici. Autoritățile locale din Berlești și-au susținut solicitarea de bani pentru construirea unui nou pod prin faptul că pe cel existent nu pot trece autospeciale de intervenție.

”Peste râul Amaradia avem un pod de tablă pe care nu pot trece decât mașinile mici. De exemplu, dacă se întâmplă ceva în satul Gâlcești, autospecialele de intervenție, cum ar fi pompierii, salvarea, poliția, trebuie să ocolească aproximativ 30 de kilometri, iar timpul de răspuns la solicitare crește. Prin construirea acestui pod, se intervine prompt și nu este nevoie de rute ocolitoare. De aceea noi am depus acest proiect pe situații de urgență”, a declarat Iulian Berlescu, primarul din comuna Berlești.

Solicitarea de finanțare a fost depusă încă din anul 2019 și acum a fost acceptată pentru finanțare prin Compania Națională de Investiții.

Valoarea proiectului este de 4.960 mii lei, iar termenul de execuție este de 12 luni.

Vizualizări: 2,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: