Contestații după sentința primită de angajatul DSV care a accidentat mortal un pieton

Contestație după condamnare! Iulius Cristinel Lupulescu, consilier la Direcția Sanitar Veterinare și pentru Siguranță Alimentară (DSVSA) Gorj, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru că accidentat cu mașina de teren doi soți care se aflau pe trecerea de pietoni, femeia decedând pe loc, iar soțul a fost grav rănit, a contestat sentința Judecătoriei Târgu Jiu. 

Același lucru a fost făcut și de familia victimelor, nemulțumită de pedeapsa primită. 

În sentința judecătorească s-a strecurat o eroare materială și a fost nevoie de îndreptarea acesteia: „S-a declarat apel atât de inculpat, cât și de partea responsabilă civilmente, precum și de către persoanele vătămate constituite părți civile în procesul penal BOCEA Alexandru Gabriel, GIURA (fostă BOCEA) Alina Larisa, STROE Paulina, FĂGET Roza şi BOCEA Mircea Ion, la data de 03.04.2023, ulterior formulării cererii de înlăturare a omisiunii vădite cuprinse în considerentele și în dispozitivul sentinței penale nr. 345, pronunțată în data de 15 martie 2023, în dosarul nr. 5413/318/2022, de către Judecătoria Târgu Jiu – Secția penală, de către persoanele vătămate constituite părţi civile în procesul penal, BOCEA Alexandru Gabriel, GIURA (fostă BOCEA) Alina Larisa, STROE Paulina, FĂGET Roza şi BOCEA Mircea Ion, în temeiul art. 97 alin. (3) și alin. (4) din Hotărârea nr. 3243 din 22 decembrie 2022 a Consiliului Superior al Magistraturii, raportat la art. 97 alin. (2) din Hotărârea nr. 3243 din 22 decembrie 2022 a Consiliului Superior al Magistraturii, se va crea dosar asociat în vederea soluționării cererii având ca obiect îndreptare eroare materială“, se arată într-o sentință a Judecătoriei Târgu Jiu.

Iulius Cristinel Lupulescu, a accidentat-o, mortal, pe Mariana Bocea, în vârstă de 57 de ani, și l-a rănit grav pe soțul acesteia, Alexandru Bocea, pe trecerea de pietoni din fața Palatului Administrativ, pe data de 20 martie, anul trecut.

Vizualizări: 2,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: