Contre între ministrul Energiei și Ponta pe tema CEO

La politică, la fotbal și, mai nou, la minerit se pricepe toată lumea. Politicienii au transformat Complexul Energetic Oltenia într-un bun agent electoral. Ultimele discuții contradictorii au fost între deputatul Victor Ponta și ministrul Energiei, Toma Petcu.

Victor Ponta, în prezent, în rândurile Partidului Pro România, a vorbit, la Târgu Jiu, despre Complexul Energetic Oltenia, fără de care viitorul ar fi sumbru pentru județul Gorj. Aproximativ 14 mii de persoane sunt angajate în cadrul companiei energetice și alte zeci de mii depind indirect de soarta companiei. „Fără CEO, nu poate exista județul Gorj. Acest an a fost norocos. Nu a ținut de CEO. Pur și simplu, s-au dublat prețurile la energie. Este momentul să facă investiții în tehnologie, să aibă asigurată producția pentru încă 10 sau 20 de ani. Dacă ratează acest moment, s-ar putea ca, la anul, să scadă prețul la energie și să nu mai fie bani”, a fost avertismentul deputatului Victor Ponta.

Declarația lui Ponta a fost taxată, o zi mai târziu, de Toma Petcu, ministrul Energiei, de la ALDE. „Văd că domnul Ponta devine foarte expert, cu toate că în perioada mandatului său nu s-a întâmplat nimic bun aici. Atâta timp că CEO are grupuri oprite pentru lucrări de mentenanță, pentru schimbarea unor echipamente, pentru pregătirile pentru iarnă, înseamnă că, fără discuții, pot fi oprite câteva grupuri. Noi ne dorim să fie vândute grupurile pe o perioadă mai mare. Pentru prima dată, CEO, anul viitor, are vândute, în medie, cam șase grupuri pe tot anul. Dacă vom observa că vânzarea de capacitate va ajunge la un nivel în care compania are nevoie de capacități noi, dezvoltăm. Acest lucru trebuie făcut cu logica economică și cu cererea în piață”, a transmis ministrul Toma Petcu.

Vizualizări: 1,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: