Controale declanșate de ANAF la sediul FRF

FRF a dat publicității un comunicat pe marginea controlului financiar anunțat marți de către Ministrul Finanțelor Publice. Ministrul Florin Cîțu a dezvăluit că mai multe documente au fost ridicat de la sediul FRF.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat că ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) a început un control la Federația Română de Fotbal. Cel de la care a pornit totul este Tudor Iacov. Președintele clubului Progresul București a avertizat chiar în legătură cu o posibilă dizolvare a Federației Române de Fotbal, pe data de 27 noiembrie. „În urma anunțului domnului Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, privind un control fiscal, Federația Română de Fotbal își manifestă toată disponibilitatea de a conlucra cu ANAF în vederea desfășurării acestuia. Totodată, reamintim că Federația Română de Fotbal a instituit mecanisme de control proprii prin audit intern şi audit extern”, este anunțul postat pe site-ul FRF.

Forul condus de Răzvan Burleanu a fost luat la bani mărunți de ANAF. Totul a pornit de la Tudor Iacov, care acuză că FRF a gestionat discreționar sumele de bani primite din partea forurilor internaționale pentru sprijinirea cluburilor românești.

„Faptele au fost sesizate de clubul de fotbal Progresul București, referitoare la beneficiarul real al acelei declarații obligatorii pe care trebuie să o dea orice ONG din țara asta, și aici vorbim în cauză despre FRF. În această declarație cei de la federație trebuia să precizeze cine sunt beneficiarii reali ai tuturor sumelor care intră în posesia lor, și aici mă refer la banii de la FIFA, UEFA, chiar și sponsorizări, tot. Am făcut o sesizare la DNA, deoarece cei de acolo au făcut bilanțul fără hotărârea Adunării Generale”, a declarat Tudor Iacov pentru Realitatea Sportivă.

Vizualizări: 679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: