Controale în toate şcolile din Gorj

Toate şcolile din Gorj vor fi verificate în aceste zile. O comisie instituită la nivelul Instituţiei Prefectului va verifica dacă unităţile de învăţământ sunt pregătite să întâmpine elevii aşa cum se cuvine.

Cursurile anului şcolar 2018-2019 încep pe 10 septembrie. Toate şcolile din Gorj vor fi verificate astfel încât niciuna să nu pună probleme atunci când se vor întoarce copiii la şcoală. „Anul şcolar va începe mai devreme. Şi noi vom începe controalele ceva mai devreme. Domnul prefect a semnat ordinul prin care se constituie comisia de verificare în şcoli. Comisia se constituie din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Direcţiei pentru Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar – Veterinare, Inspectoratului Şcolar şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Am zis să verifice pompierii, să vadă dacă şcolile sunt pregătite în caz de incendii”, a transmis Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Controalele au demarat de marţi şi se vor întinde pe trei zile, timp în care vor fi verificate condiţiile din toate cele peste 300 de şcoli din judeţ. „Se vor forma două echipe care vor merge la toate şcolile din judeţ. Timp de trei zile, vor verifica dacă s-au terminat lucrările de reparaţii în şcoli, dacă acţiunile de igienizare au ajuns la final, dacă au acele autorizaţii de securitate în caz de incendiu. La sfârşitul acestor verificări se va face un raport în care aceştia vor verifica unde sunt probleme şi ce măsuri se impun”, a mai explicat Belteu.

Vizualizări: 920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: