Taximetriştii din Târgu Jiu, luaţi la control

Taxiurile din Târgu Jiu au fost luate la verificat, în ultima lună. Inspectori din cadrul primăriei, împreună cu poliţişti locali, au vrut să se asigure că maşinile sunt conforme, iar cei care le folosesc îşi achită toate taxele către bugetul local. Într-un singur an, numai din autorizaţiile de transport, Primăria Târgu Jiu încasează circa 70 de mii de lei.

În prezent, sunt aproape 400 de autorizaţii de taxi în Târgu Jiu. Cinci maşini ar trebui să transporte persoane cu dizabilităţi, dar nu s-a oferit nicio firmă să presteze astfel de servicii. „La momentul actual, în Târgu Jiu, avem eliberate un număr de 344 autorizaţii de taxi, 5 copii conforme pentru executarea serviciului de transport persoane/bunuri în regim de închiriere şi 16 copii conforme pentru transportatorii autorizaţi care execută serviciul de transport public local cu vehicule speciale destinate serviciilor funerare. S-a  aprobat şi atribuirea a 5 autorizaţii de transport persoane în regim de taxi destinate transportului persoanelor cu dizabilităţi, deocamdată neexistând nicio solicitare pentru atribuirea unei astfel de autorizaţii taxi”, se arată într-o notă de informare a Compartimentului de Transport Public din Târgu Jiu.

Taxiurile sunt din ce în ce mai multe în Târgu Jiu. Din vara anului trecut până în prezent au fost înregistrate câteva zeci de maşini noi. „Din vizarea autorizaţiilor de transport, autorizaţiile taxi şi a copiilor conforme, în perioada 01.08.2017 – 31.07.2018, s-a încasat suma de 67.809 lei. Pentru executarea serviciului public de dispecerat taxi, sunt autorizate trei dispecerate taxi în Târgu Jiu. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate un număr de 44 de vehicule, încasându-se suma de 4.450 lei”, este notat în acelaşi document.

Vizualizări: 2,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: