Bar amendat de DSV Gorj

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au aplicat, săptămâna trecută, patru sancţiuni contravenţionale în cuantum de 5.200 lei. Inspectorii DSVSA Gorj au depistat mai multe nereguli în unităţi de alimentaţie publică situate în Bîlteni, Fărcăşeşti, Rovinari şi Târgu Jiu.

O primă amendă, de 2.000 de lei, a fost aplicată unui bar, pentru „nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de preparare, depozitare, servire şi comercializare a băuturilor”, precum şi a echipamentelor şi ustensilelor de lucru utilizate. Tot cu 2.000 de lei a fost amendat un restaurant, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare refrigerate, mezeluri, ouă, legume proaspete nedelimitate, în acelaşi spaţiu frigorific.

Gorjenii trebuie să aibă grijă de unde îşi cumpără hrana de zi cu zi, pentru că-şi pot pune în pericol sănătatea. Pentru depozitarea peștelui congelat (macrou şi hamsii) în contact direct cu pereţii neigienizaţi ai congelatorului, care prezentau depuneri masive de gheaţă, un magazin alimentar a fost amendat cu 600 de lei. Tot aici, inspectorii DSVSA au găsit sucuri şi băuturi alcoolice depozitate direct pe pavimentul murdar.

Alt magazin, altă amendă. În acest caz, reprezentanţii DSVSA Gorj au găsit produse alimentare depozitate direct pe paviment, sub vitrina frigorifică. Amenda a fost de 600 de lei. (A.A.)

Vizualizări: 2,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: