CONVOCARE

Consiliul de administratie al S.C. ARTEGO S.A. TG-JIU, cu sediul in strada Ciocarlau nr.38, judetul Gorj, convoaca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) si   Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor  (AGOA) de la S.C. ARTEGO S.A. in data de 09.04.2014 orele 11 pentru AGEA,  respectiv orele 12 pentru AGOA,  la sediul societatii pentru toti actionarii inregistrati in registrul actionarilor la sfarsitul zilei de 25.03.2014, stabilita ca data de referinta pentru tinerea acestor adunari,  cu  urmatoarea ordine de zi:      

             Pentru Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor

            1 Aprobarea modificarii statutului societatii astfel:

-Cap. II, art. 5, alin. 6 – se elimina 

            -Cap. II, art. 5, alin. 7 – se completeaza astfel: “Se infiinteaza un punct de lucru in comuna Bengesti-Ciocadia, sat Balcesti, jud. Gorj, pentru desfasurarea activitatii de colectare lapte”.

-Cap. II, art. 5, alin. 8 – se elimina

-Cap. III, art. 6, alin. 2 – va avea urmatorul continut: “Actionariatul este format din persoane fizice si juridice, evidentiate in Registrul actionarilor tinut de catre Depozitarul Central Bucuresti.”

            -Cap. IV, art.12, alin. 3 – se modifica : „Adunarile generale extraordinare se convoaca la cererea actionarilor reprezentand cel putin 5% din capitalul social (adunarea generala va fi convocata in termen de cel mult 30 de zile si se va intruni in termen de cel mult 60 de zile de la data primirii cererii), precum si in cazul in care capitalul s-a redus la mai putin de jumatate”.

            -Cap. IV, art.12, alin. 8 – se modifica astfel: „Adunarea generala a actionarilor se intruneste numai la sediul social al societatii”.

           -Cap. IV, art.13(1) – va avea urmatorul continut: „Pentru validitatea deliberarilor adunarii ordinare este necesara prezenta actionarilor care sa reprezinte cel putin 51% din capitalul social, iar hotararile sa fie luate de actionarii ce detin majoritatea voturilor exprimate”.

        -Cap. IV, art.13 (3) – va avea urmatorul cuprins: “Pentru validitatea deliberarilor adunarii extraordinare sunt necesare:

             - la prima convocare, prezenta actionarilor reprezentand 51% din capitalul social, iar hotararile sa fie luate de actionarii ce detin majoritatea voturilor exprimate. 

             - la convocarile urmatoare, prezenta actionarilor reprezentand 40% din capitalul social, iar hotararile sa fie luate de actionarii ce detin majoritatea voturilor exprimate.”

            -Cap. IV, art. 14, alin. 2 -se modifica: “Votul secret este obligatoriu pentru alegerea membrilor consiliului de administratie si a auditorilor financiari, pentru revocarea lor si pentru luarea hotararilor referitoare la raspunderea administratorilor, a membrilor organelor de conducere si de control ale societatii.”

            -Cap. V, art. 15, alin. 4 - se modifica: „In caz de vacanta a unuia sau a mai multor posturi de administrator, consiliul de administratie procedeaza la numirea unor administratori provizorii, pana la intrunirea adunarii generale ordinare a actionarilor.”

            -Cap. V, art. 15, alin. 9 – se modifica: “Convocarile pentru intrunirile consiliului de administratie vor cuprinde locul unde se va tine sedinta, data, ora si ordinea de zi ; Consiliul de administratie se intruneste la sediul social al Artego. De asemenea, nu se poate lua nici o decizie asupra problemelor neprevazute, decat in caz de urgenta, cu conditia ca deciziile sa se ia cu unanimitate de voturi si cu conditia ratificarii in sedinta urmatoare de catre membrii absenti.”

             -la Cap. V, art. 15, alin. 10 - se modifica prima fraza – “Convocarea va fi facuta de presedinte sau la cererea motivata a cel putin 2 dintre membrii consiliului de administratie sau a directorului general.”

             -la Cap. V, art.15, alin. 11 – a 2-a fraza se modifica: „Deciziile in consiliul de administratie se iau cu majoritatea absoluta  a membrilor consiliului de administratie”.

            -se completeaza alin. 11 al art. 15, astfel: “In cazuri excepţionale, justificate prin urgenta situatiei si prin interesul societatii, deciziile consiliului de administratie pot fi luate prin votul unanim exprimat in scris al membrilor, fara a mai fi necesara o intrunire a respectivului organ. Nu se poate recurge la aceasta procedura in cazul deciziilor consiliului de administratie referitoare la situatiile financiare anuale ori la capitalul autorizat.”

 - La Cap. V, art. 16, lit. C -se elimina pct.2.

             -Cap. V, art. 17- Sedintele C.A. – se elimina

              ~pct. 2 (“Convocarea se va comunica administratorilor si auditorilor financiari de regula cu minim 5 zile inaintea datei sedintei. Reunirea administratorilor in sedinta C.A. se poate face, cand acest lucru este necesar, fara indeplinirea conditiei de minim 5 zile intre data transmiterii convocarii si data sedintei, atunci cand exista acordul tuturor administratorilor. Prezenta administratorilor in sedinta reprezinta acordul acestora privind convocarea sedintei. De asemenea, neformularea unor opinii separate, ulterior, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data tinerii sedintei, de catre administratorii care nu au putut participa la sedinta C.A. din motive intemeiate, reprezinta acordul acestora privind convocarea sedintei C.A. si privind hotararile acesteia”) se introduce la art. 15, devenind alin. 11 in cadrul acestuia;

            ~pct. 4 (Convocarea se va putea face prin orice forma de comunicare: scrisoare recomandata, nota telefonica inregistrata, telex, fax. Atunci cand convocarea sedintei C.A. se stabileste cu ocazia sedintei C.A. precedente, convocarea se va comunica numai administratorilor si/sau auditorilor financiari care au absentat la sedinta precedenta.”) se introduce la art. 15, devenind alin. 12 in cadrul acestuia.

            -Cap. V - art. 17-Desfasurarea sedintelor C.A.– se elimina

            ~pct. 2(“In lipsa presedintelui C.A. sau a vicepresedintelui, sedinta va fi condusa de un administrator, ales prin vot deschis, cu majoritatea voturilor, dintre administratorii prezenti.”) se introduce la art. 15, alin. 10, devenind fraza a 2-a  in cadrul acestuia;

           ~urmatoarele prevederi ale pct. 5 se introduc la art. 15, alin. 13:“Cele inscrise in "registrul sedintelor C.A." se vor contrasemna cu proxima ocazie de catre administratorii care au absentat si care in acest mod pot confirma ca au luat la cunostinta de deliberarile sedintei respective.

            Atunci cand sunt luate hotarari care vor trebui aduse la cunostinta unor organe publice, ele vor face obiectul unei redactari separate ca "Hotarari ale Consiliului de Administratie" sau "Extrase din procesele-verbale ale sedintelor Consiliului de Administratie", dupa caz, si se vor semna de catre Presedintele Consiliului de Administratie si de catre secretarul sedintei.”

            -Cap. IX, art. 25, alin. 1, liniuta 5 – se modifica: “- cand capitalul social se reduce sub minimul legal (90.000 lei)

            - in tot cuprinsul actului, expresia “societate comerciala” se inlocuieste cu expresia “societate”

            -ca urmare a modificarilor si completarilor, articolele si literele aferente se renumeroteaza.

     2.Aprobarea  ratificarii urmatoarelor acte aditionale incheiate la contractul de credit nr.833  incheiat cu BRD-GSG

             a. Actul aditional nr24 la Contractul de credit nr 833/10.07.2008,

             b. Actul aditional nr. 25 la Contractul de credit nr 833/10.07.2008; 

c.       Aprobarea garantarii creditului cu:

1.      Garantiile imobiliare  aprobate prin AGEA din data de 16.01.2014;

2.      Contract de ipoteca  asupra unor contracte comerciale.

            3 .Propunerea CA privind data de inregistrare in ziua de 28.04.2014 pentru AGEA, conform art.238 din Legea 297/2004 privind piata de capital si aprobarea acesteia.

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor

            1.Prezentarea, dezbaterea si aprobarea raportului de gestiune al Consiliului de Administratie pe anul 2013 si descarcarea de gestiune pentru anul 2013 a acestuia.

            2.Prezentarea, dezbaterea si aprobarea bilantului contabil, a contului de profit si pierdere si a modului de repartizare a profitului pentru anul 2013.

            3.Prezentarea, dezbaterea si aprobarea raportului auditorului pentru anul 2013.

            4.Prezentarea, dezbaterea si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2014          

            5.Confirmarea  administratorului numit de CA , datorita vacantarii unui post. Stabilirea remuneratiei membrilor Consiliului de Administratie.

            6.Propunerea CA privind data de inregistrare in ziua de 28.04.2014 pentru AGOA, conform art.238 din Legea 297/2004 privind piata de capital si aprobarea acesteia.

        Actionarii inregistrati la data de referinta pot participa la adunarea generala direct sau prin reprezentare pe baza de procura speciala. Formularele de procuri speciale se pot obtine de la sediul societatii sau de pe pagina de web www.artego.ro. si se vor depune la sediul societatii pana cel tarziu in data de  07.04.2014 orele 16.

            Documentele si materialele aferente problemelor incluse in ordinea de zi pot fi consultate de  actionarii interesati in zilele lucratoare intre orele 9.00 si 15.00 la sediul societatii sau pe pagina de web  www.artego.ro. Informatii suplimentare se pot obtine la tel nr. 0253/226341 int 124.

            In cazul in care adunarile  nu sunt statutare, reconvocarea va avea loc in data de 10.04.2014, orele 11 pentru AGEA si orele 12 pentru AGOA , la sediul social al  societatii.

PRESEDINTE  CA,                                      

        David Viorel     

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: