Ce se întâmplă atunci când suntem afectați de tulburări hormonale?

Hipofiza, glanda pineală, tiroida, glandele suprarenale, pancreasul endocrin, ovarele și testiculele sunt principalele organe care alcătuiesc sistemul endocrin. Fiecare dintre acestea îndeplinește funcții specifice și poate influența considerabil sănătatea generală a organismului prin eliberare de hormoni. O afecțiune la nivelul glandei poate produce dereglări care, în timp, pot conduce la probleme grave. Fă o programare la clinica de endocrinologie din București, Eminescu 100, și depistează orice dezechilibru hormonal care ți-ar putea pune sănătatea în pericol: https://clinicaeminescu100.ro/endocrinologie/!

Cum funcționează hormonii?

Substanțele chimice care stau la baza tuturor proceselor care au loc în organism, hormonii joacă un rol esențial pentru sănătatea generală, fiind secretați de glandele endocrine și îndeplinind numeroase funcții. Aceștia transmit semnale organelor și țesuturilor țintă despre modul în care ar trebui să își desfășoare activitatea. Pentru ca totul să funcționeze în parametri optimi este necesar ca aceștia să se încadreze între anumite limite, orice exces sau deficit putând avea consecințe serioase.

Ce se întâmplă atunci când apar tulburări hormonale?

Tulburările apar în momentul în care funcția unei glande este afectată, iar efectele se pot vedea rapid la nivelul rolurilor pe care aceasta le îndeplinește. Spre exemplu, pot apărea tulburări de metabolism atunci când hipofiza sau tiroida este afectată. Ciclurile menstruale neregulate și infertlitatea (primară sau secundară) pot indica faptul că ovarele nu funcționează corespunzător. Diabetul este o consecință directă a unei disfuncții secretorii a pancreasului, iar creșterea și dezvoltarea organismului și a celulelor este influențată de modul în care hipofiza funcționează. În cazul pacienților pediatrici, tulburările de creștere (talie joasă sau înaltă pentru vârsta cronologică) sau de pubertate (pubertate precoce sau întârziată) sunt cele mai frecvente semne de patologie endocrină. Există legături directe între toate aceste sisteme, iar afecțiunile menționate și multe altele pot fi ținute sub control sau chiar eliminate cu o simplă vizită la un cabinet de endocrinologie.

La cine apelăm în aceste cazuri?

Atunci când te confrunți cu simptomele unor afecțiuni hormonale este important să apelezi la ajutor de specialitate. Un simplu pachet de analize de endocrinologie de rutină poate stabili natura problemei cu care te confrunți pentru ca mai apoi să fie elaborat un diagnostic concret. Tratarea cât mai rapidă a problemelor poate reduce riscul de dezvoltare a unor boli grave care să pună în pericol sănătatea generală a organismului.

Clinica Eminescu 100 dispune de aparatură de ultimă generație și medici pregătiți corespunzător pentru a te ajuta să depășești orice problemă de această natură. Aici te așteaptă servicii complete de investigare și diagnosticare, tratament, monitorizare și intervenție în așa fel încât timpul necesar pentru depistarea problemei să fie cât mai mic și să se poată acționa imediat în vederea remedierii acesteia. În plus, tratamentul vizează și stabilirea unui stil de viață conform prin eliminarea factorilor declanșatori și implementarea unor obiceiuri sănătoase care să prevină recidiva.

Cum te poate ajuta o clinică de endocrinologie din București?

Vizita la un medic endocrinolog trebuie făcută periodic pentru a analiza cum funcționează glandele și a depista din timp orice dezechilibru hormonal. Eminescu 100 este o clinică specializată care îți pune la dispoziție servicii complete de diagnosticare, tratare, monitorizare și prevenție a tuturor problemelor care au cauză hormonală. Mai mult decât atât, dacă te confrunți cu o afecțiune endocrină, schema de tratament dezvoltată aici va urmări și restabilirea echilibrului general. Cu alte cuvinte, se analizează în detaliu stilul tău de viață actual pentru a stabili clar care sunt cauzele care au condus la instalarea problemei. Ulterior se vor face recomandări de modificări pe care să le faci în rutina ta în vedere eliminării riscului de recidivă.

Intră pe site și fă chiar acum o programare la un consult amănunțit la clinica Eminescu 100 dacă îți dorești să ai grijă de sănătatea ta!

Vizualizări: 1,411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: