Copii aflați în excursie, ajunși la spital

Autorităţile din Vâlcea au activat, sâmbătă dimineaţa, Planul roşu după ce un autocar plin cu copii s-a izbit de un autoturism, răsturnându-se pe DN 67, în localitatea Tomşani, în urma accidentului o persoană decedând, iar mai mulţi copii fiind transportaţi la spital, pentru îngrijiri medicale.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, la locul accidentului intervin mai multe autospeciale şi ambulanţe. Persoana decedată, un tânăr de 22 de ani din localitatea Copăceni, care conducea autoturismul, a fost găsită iniţial încarcerată.

"Echipajele operative sosite la faţa locului au constatat că în evenimentul rutier au fost implicate un autoturism (o persoană încarcerată) şi un autocar (51 de minori şi cinci adulţi). Persoana încarcerată a fost extrasă cu celeritate de pompieri, dar, din nefericire, a fost declarată decedată. Pasagerii din autocar au fost evaluaţi medical, şoferul şi mai mulţi copii fiind transportaţi la spital. Pompierii militari au asigurat şi măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

Reprezentantul ISU Vâlcea a arătat că până acum au fost transportaţi la spital patru copii şi şoferul autocarului, Planul roşu fiind dezactivat la câteva minute după sosirea echipajelor de intervenţie.

Traficul în zonă este blocat, poliţiştii efectuând cercetări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier. 

Vizualizări: 3,809

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: