Pui la cuptor în sos de muștar cu ciuperci

Puiul în sos de muștar este un fel principal care poate fi pe placul întregii familii. Friptura de pui în sos de muștar și ciuperci este rapid și ușor de preparat.

Friptura de pui cu sos de muștar are o savoare aparte. Nu necesită multe ingrediente dar trebuie să știți anumite trucuri care dau savoarea acestui fel principal cum ar fi vinul alb, untul și smântâna.

Ingrediente:

    1 kg carne de pui

    200 g ciuperci

    3 căței de usturoi

    100 ml vin alb

    250 ml apă

    2 linguri muștar

    80 ml smântână

    30 g unt

    2 linguri ulei

    cimbru

    sare, piper

Mod de preparare: Pentru început, spălăm carnea și o prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei, la la foc mic. Adăugăm untul și gătim până când carnea este rumenită.

Într-o tigaie încinsă cu unt, prăjim ciupercile tăiate mărunt. Adăugăm usturoiul, vinul, supa de pui, muștarul, smântâna și gătim la foc mic până obținem un sos fin și omogen. Turnăm sosul într-o tavă de copt. Așezăm bucățelele de carne și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute după care poate fi servit.

Vizualizări: 1,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: