Supă mexicană de pui cu fasole

Supa mexicană de pui cu porumb este foarte densă şi ar putea fi confundată cu o tocăniţă.  Este un fel de mâncare bogat în proteine şi legume, aromat şi picant, este perfect atât în sezoanele reci, cât şi pentru un prânz sau o cină de vară.

Felurile picante şi suculente, cum este supa mexicană de pui, îmbunătăţesc circulaţia şi stimulează metabolismul, stimulează secreţia sucului gastric şi se digeră uşor.

Ingrediente: 4 ceşti de apă, 2 linguriţe de sare, 3 jumătăţi de piept de pui fără piele, 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă mică, tocată, 1 ardei verde, tocat, 4 căţei de usturoi, toaţi, 4 căni de supă de pui, o conservă de 400 g fasole neagră, clătită şi scursă de apă, o conservă de 400 g fasole albă, clătită şi scursă de apă, o conservă de 400 g roşii cuburi, 1 ardei iute verde, 2 linguriţe de praf de chili, 1 şi 1/2 lingurite de oregano uscat, 1 şi 1/2 linguriţe de chimen măcinat.

Mod de preparare: Puneţi carnea de pui în apă, adăugaţi 2 linguriţe de sare şi lăsaţi la fiert până când carnea devine albă şi nu mai este nici o urmă de roz în mijloc (cca 15-20 minute). Între timp, într-o cratiţă separată, adâncă, se încălzeşte uleiul de măsline la foc mediu. Se taie mărunt ceapa si ardeiul iute şi se pun la rumenit în uleiul fierbinte timp de 4 -5 minute, până când ceapa devine moale şi translucida. Se adaugă usturoiul în amestecul de ceapă.

Lăsaţi un minut, amestecând continuu, până cand usturoiul începe să îşi lase aroma. Se adaugă în cratiţă supa de pui, fasolea, roşiile, praful de chili, oregano, chimenul şi sare după gust. Aduceţi la punctul de fierbere, reduceţi căldura la temperatură medie, acoperiţi cratiţa şi fierbeţi aproximativ 20 de minute.

Tăiaţi carnea de pui în fâşii mici. Adăugaţi puiul la supă şi presăraţi fâşii de tortilla la suprafaţă. Acoperiţi din nou cratiţa şi gătiţi încă 5 minute, până se înmoaie şi tortilla. Se serveşte caldă.

Vizualizări: 1,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: