Coronavirus, 19 martie, live text: Salariat al Ambulanței, confirmat cu Covid-19

21.00: Un diplomat român de la Ambasada României în Marele Ducat al Luxemburgului a fost testat pozitiv cu COVID-19, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat, joi seară.

18.30: Statele Unite au aprobat folosirea împotriva noului coronavirus a clorochinei, un tratament împotriva malariei care a "rezultate preliminare foarte foarte încurajatoare", a anunțat joi președintele Donald Trump, citat de AFP.

18.00: Polițiștii au făcut joi percheziții la persoane care au vândut ilegal materiale sanitare vitale în criza coronavirus, precum mănuși chirurgicale, măști sanitare și produse dezinfectante. Potrivit Poliției Capitalei, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție în București și în județul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu produse sanitare și echipamente medicale de protecție, scrie Mediafax. Polițiștii au găsit aproximativ 9.000 de măști și 10.000 de perechi de mănuși, 600 de litri de dezinfectant pentru suprafețe și pentru mâini, precum și 240 de perechi de ochelari de protecție.

16.00: Dintre cele 277 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, pacienţii cu vârste cuprinse între 19-50 de ani reprezintă 72% din cazuri, cei cu vârste cuprinse între 51-70 de ani reprezintă 20%, iar cei cu vârste de peste 70 de ani - 3%.

De asemenea, 5% sunt minori, 51% sunt femei, iar 44% sunt bărbaţi, reiese dintr-o statistică furnizată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Vârsta medie a pacienţilor este de 41 de ani. 

15.00: Un număr de 53 de spaţii de cazare individuale în unităţile hoteliere şi vilele de pe Domeniul Regal Peleş vor fi puse la dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cu titlu gratuit, pentru persoanele care vor fi nevoite să stea în carantină.

13.00: Grupul de Comunicare Strategică anunță că până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate ( 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). 
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani. Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

12.00: Universitatea Babeș-Bolyai pune la dispoziția Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca un echipament ce poate analiza simultan 96 de probe de coronavirus.

11.00: Negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, a fost testat pozitiv, fiind infectat cu coronavirus. 

10.00: Epidemia de COVID-19 care a ucis cel puţin 35 de persoane într-un azil de bătrâni de tip spital de lângă Seattle a fost alimentată probabil de membri ai personalului veniţi la locul de muncă în timp ce prezentau simptome ale bolii, potrivit unui raport al autorităţilor sanitare americane publicat miercuri.

09.00: Un bărbat din Suceava, confirmat cu coronavirus, a intrat în contact cu 150 de persoane înainte de a fi diagnosticat. A fost la cumpărături, a fost în vizite, la o petrecere în orașul Suceava, dar și la biserică. Abia când s-a simțit rău a chemat ambulanța.

08.30: China nu a raportat joi niciun caz nou de îmbolnăvire locală, pentru prima dată de la apariția COVID-19.

08.25: Parlamentul se va întruni joi, de la ora 12,00, în ședință comună online, consacrată solicitării președintelui Klaus Iohannis privind încuviințarea stării de urgență pe teritoriul României.

08.20: Un angajat al Ambulanței București este confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Angajatul - un asistent de la Ambulanță - a aflat miercuri seară rezultatul testului. Deocamdată nu se știe care e posibila sursă de contaminare, dacă a fost vorba de un pacient - pentru că a lucrat la transportarea unor cazuri suspecte de Covid-19 - sau dacă s-a infectat în afara serviciului.

În acest moment, sunt 260 de cazuri de coronavirus confirmate în România. Cele mai multe cazuri se înregistrează în Capitală - 88.

Vizualizări: 4,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: