De ce au intrat medicii din Târgu Jiu în concediu

Scenarii sumbre! Toate instituțiile publice și spitalele iau măsuri să poată asigura continuarea activității în situația în care vor avea angajați infectați cu noul coronavirus. Mai exact, sunt angajați trimiși acasă pentru 14 zile. Este soluția propusă și de conducerea spitalului din Târgu Jiu, care le cere  mai multor cadre medicale să solicite concediu de odihnă în această perioadă cu condiția să revină la serviciu mai devreme dacă situația o va impune.

Concret, reprezentanții spitalului iau în calcul un scenariu în care personalul medical aflat la muncă ar putea infectat. Așa vor avea la dispoziție alți angajați pe care să îi cheme la serviciu.

Directorul spitalului, Dumitru Vienescu, a explicat la Tele3 acest plan: „Există și acest scenariu ca o parte din personal să fie infectat. Atunci va trebui să luăm măsuri pentru a asigura continuitatea activității în spital. Sunt luate în discuții, în momentul de față, și concedii de odihnă de către personalul angajat în spital”.

Cei care merg totuși în concediu pot fi chemați oricând la muncă. „Am discutat cu cei din Comitetul Director. Deocamdată, cei care fac cereri de concediu trebuie să lase și numărul de telefon pe cereri pentru că, deși este un scenariu deocamdată, pot fi situații în care personalul să fie chemat de acasă, din concedii ca să putem asigura continuitatea activității”, a mai declarat Vienescu.

Vizualizări: 8,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: