Coșul de cumpărături, mai sărac. ”Luăm mai puțin, asta este!”

Sărbătorile Pascale se apropie cu paşi repezi, iar prin pieţe şi supermarketuri a început deja aglomeraţia. Românii fac cumpărături pentru a avea o masă plină de Paşte, însă coşul cu produse va fi mai sărac anul acesta.

Scumpirile din ultima perioadă la alimentele de bază îi fac pe români să fie mai cumpătaţi atunci când vine vorba de cumpărături pentru masa de Paşte.

Comparativ cu anii trecuţi, oamenii au cumpărat mai puţin, iar unii au fost nevoiţi să renunţe la anumite produse.

”Am renunțat la miel. Este mult, este 40-50 de lei kilogramul. Faţă de alți ani, oamenii se limitează. Coșul de cumpărături este mai mic față de anul trecut pentru că nu ne permite buzunarul. (...) Sunt puţin mai mari preţurile, dar asta este. Noi de sărbători ținem tradiţia și cumpărăm. (...) Au sărit prețurile neașteptat de mult, neașteptat. Cumpărăm din toate mai puţin, așa suntem obișnuiți. Așteptăm Paștele cu masa bogată. (...) Am cumpărat cât este bugetul. Din 1000 de lei cât am eu pe lună, cumpărăm din toate câte puțin. Este foarte, foarte rău. Foarte scump”, au spus câțiva târgujieni.

Comercianţii de la tarabele din pieţe spun că se observă o scădere a vânzărilor. Cu toate acestea, ouăle au fost cele mai vândute produse.

”Ouăle se dau de Paşte, se dau, merge vânzarea foarte bine. S-au dat, că sunt Paștele. Au scăzut vânzările faţă de anii trecuți, da. Nu mai au oamenii așa posibilităţi, serviciu. (...) Sunt supermarketurile care merg, toată lumea merge acolo, asta este. Cumpără mai puțin, pentru că nu sunt bani”, au spus doi comercianți.

Kilogramul de carne de miel depăşeşte suma de 45 de lei, iar costul ouălor este dublu față de anul trecut. Asta înseamnă că românii vor avea mai puține bucate pe masă anul acesta.

Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: