Pachete de Paște, pentru nevoiași

Mai multe primării din Gorj oferă, în prag de Paște, pachete pentru familiile nevoiașe. Alimentele sunt cumpărate cu bani din bugetul local și le sunt oferite, în fiecare an, celor care nu-și permit o masă prea bogată de sărbători. În plus, tot în aceste zile, sunt distribuite și pachete cu alimente de la Uniunea Europeană categoriilor defavorizate.

În comuna Bălești, distribuirea acestor pachete va avea loc miercuri și joi, la Căminul Cultural. „Miercuri și joi, se vor distribui pachete ce conțin produse alimentare, care provin din stocurile de intervenție comunitare destinate categoriilor de persoane defavorizate. Pachetele vor fi ridicate de la Căminul Cultural Bălești”, a transmis primarul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu.

Și în comuna Scoarța, zeci de familii vor avea ce pune pe masa de Paște. „Primaria și Consiliul Local Scoarța acasă la cele 65 de familii defavorizate cu produse necesare pentru a fi puse pe masă de Sărbătorile Pascale. Vom continua începând de joi cu distribuirea celor 300 de pachete primite de la Uniunea Europeană”, a transmis primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

În Dănești, persoanele care se regăsesc pe lista ajutoarelor sociale au primit o mână de ajutor din partea autorităților. „Ca în fiecare an, Primăria comunei Dănești are grijă ca masa de Paște să fie îmbelșugată și pentru oamenii mai nevoiași. Beneficiarii de ajutor social merită din plin acest mic cadou, pentru că răspund mereu prezent atunci când este nevoie de dumnealor și împreună cu aceștia facem din Dănești o comună mai curată și mai frumoasă”, a fost anunțul făcut de primarul din Dănești, Mădălin Paliță.

Și în comuna gorjeană Turburea, peste o mie de localnici primesc alimente. „Sunt 1.300 de pachete pe care le distribuim oamenilor, să le mai descrețim frunțile. Avem ulei, cozonac, ceva carne”, a transmis primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

În Târgu Jiu și Rovinari, alte câteva mii de persoane primesc tichete de Paște, în valoare de 50 de lei, în municipiu, respectiv 60 de lei, în Rovinari. 

Vizualizări: 919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: