Mii de consultații psihiatrice, la spitalul din Târgu Jiu

Mii de gorjeni au fost consultați, anul trecut, la Centrul de Sănătate Mintală ce funcționează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Acesta a fost deschis în 2018. 

Pe parcursul anului 2021 s-au efectuat un număr total de 3.491 de consultații psihiatrice, 210 internări de zi, 1.900 consultații psihologice și de psihodiagnostic. Anul acesta, au fost efectuate peste 1.130 de consultații psihiatrice, peste 510 consultații psihologice și peste 60 de internări de zi.

Internările în regim de zi sunt oferite și pacienților cu afecțiuni cronice cu decompensări ușoare și medii, pacienților acuți cu forme medii și ușoare de boală. Avantajul acestor internări în regim de zi este că pacientul stă în staționarul de zi câteva ore în care este evaluat, diagnosticat, consiliat, participă la ședințe de egroterapie și psihoterapie individuală sau de grup, după care merge în familie. Acest lucru se întâmplă pe parcursul mai multor zile. 

Prin acest regim de internare de zi se obține o mai bună integrare socială și familială a pacienților, se evită stresul legat de internarea în regim continuu în Secția Psihiatrie acuți (agitația pacienților din secție etc) și, de asemenea, se decongestionează secția. 

În cadrul acestui compartiment se oferă, în prezent, următoarele servicii: consultații psihiatrice, consultații psihologice și psihodiagnostic, evaluare psihosocială, psihoterapie individuală și de grup, internare în regim de zi și de durată, consiliere și îndrumare în administrarea medicamentelor, a transmis Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. 

La Centrul de Sănătate Mintală își desfășoară activitatea un medic psihiatru, un psiholog, trei asistenți medicali și un asistent social. 

Vizualizări: 3,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: