La ce preț se vinde carnea de miel în Târgu Jiu

Ciobanii au început deja să taie din prețuri ca să nu rămână cu marfa nevândută. Dacă imediat după deschiderea târgului de sacrificare din Târgu Jiu, un kilogram de carne de miel s-a vândut cu 55 de lei, câteva ore mai târziu, deja prețul a scăzut până la 40. Până acum, au fost sacrificați miei doar pe platforma de sacrificare de pe digul Jiului. În celelalte trei centre de sacrificare din județ, nu s-a tăiat niciunul.

În prezent, circa 40 de lei costă un kilogram de carne de miel în târgul amenajat pe digul Jiului. La început, ciobanii au avut un preț mult mai ridicat, dar, din lipsă de cumpărători, au fost nevoiți să reducă prețurile.

“La centrul de la Târgu Jiu, marți, au fost sacrificați nouă miei. Prețul practicat la începutul zilei era undeva la 55 de lei kilogramul, după care a ajuns la 40 de lei pentru a se vinde. Miercuri, până la ora 12, au fost sacrificați doar 30 de miei. În celelalte trei centre, niciunul. Miercuri, s-a vândut cu undeva la 40 de lei kilogramul. Este o tendință de scădere a prețului”, a spus Sorin Ștefănescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare Gorj.

Pe lângă platforma de sacrificare din Târgu Jiu, în Gorj, mai sunt trei târguri de miei. În Novaci, Tismana și Motru.

Directorul DSV le-a dat gorjenilor și câteva sfaturi înainte să meargă la cumpărături pentru masa de Paște. În primul rând, să achiziționeze carnea de miel doar din locuri autorizate, unde aceasta este verificată de inspectorii sanitar veterinari. Apoi, le-a spus celor care cumpără miel doar de Paște la ce ar trebui să fie atenți în așa fel încât să nu pună pe masă carne de câine, de exemplu, așa cum s-a dovedit în alte zone din țară, în prag de Paște.

“Eu, dacă aș fi cumpărător ocazional de miel, aș prefera să am un miel întreg, în carcasă. Se pot vedea acele ongloane, copitele, cum sunt cunoscute în popor. Câinele are gheare. Dacă are capul atașat la corp, înseamnă că e carcasa acelui animal. Rumegătoarele au dinți incisivi doar pe mandibulă, nu pe maxilarul superior, pe când carnivorele au. Sunt niște elemente care i-ar putea ajuta să nu fie păcăliți și să cumpere animale din altă specie. Nu mai poate să-l testeze, glumind așa, că și latră dacă nu e miel”, a mai spus Ștefănescu.

În final, directorul DSV Gorj a transmis că se fac verificări amănunțite în supermarketuri, piețe și carmangerii, în aceste zile, și toată marfa este atent verificată de specialiști.

Vizualizări: 7,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: