Cozma susţine că ministrul educaţiei este responsabil pentru moartea Vasilicăi Creţan

Fiica soţilor Creţan a fost înmormântată sâmbătă după-amiază într-o atmosferă extrem de tristă, mama acesteia şi unul dintre fraţi ajungând la spital după ce au leşinat din cauza plânsetelor, dar şi a căldurii. Pe acest fond de supărare, colegii de luptă ai lui Constantin Creţan vin şi spun că ministrul educaţiei poartă vina morală pentru moartea fetei de 13 ani, Miron Cozma spunând că nu va lăsa lucrurile "aşa".

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma susţine că responsabilitatea pentru moartea fiicei în vârstă de 13 ani a lui Constantin Creţan, Vasilica Creţan, care s-a sinucis după ce a luat nota 7 la teza de limba română, aparţine ministrului educaţiei. Cozma a declarat, sâmbătă, că, în opinia sa şi a altor lideri apropiaţi lui Constantin Creţan, ministrul Ecaterina Andronescu poartă responsabilitatea pentru moartea fetei de 13 ani a lui Creţan, în condiţiile în care lucrările elevilor au fost recorectate şi depunctate.
 "Este incredibil cum un ministru al Educaţiei poate să ceară reevaluarea tuturor lucrărilor şi depunctarea elevilor. Probabil doamna ministru trebuia să se gândească la faptul că nu profesorii vor fi cei afectaţi, ci copiii. Fata aceasta era un elev foarte bun şi nota ei de la Rovinari a fost 8,60, din câte am înţeles, iar la Târgu Jiu a fost depunctată până la 7.00. E o diferenţă foarte mare, care trebuie să-i pună pe gânduri şi pe cei care au dat aceste note", a menţionat Cozma.

 Aceleaşi gânduri din partea altor lideri

 Vorbele lui Miron Cozma nu au fost singurele de acest gen rostite sâmbătă, printre lacrimi şi durerea produsă de înmormântarea Vasilicăi. Radu Voinea este în mişcarea sindicală a Ligii, este un lider din Valea Jiului şi spune că şi fiica sa a avut probleme de acelaşi gen la Petroşani. "După ce sistemul ne-a băgat liderii de sindicat în puşcării, pe colegi i-a disponibilizat, acum se răzbună şi pe copii noştri. Eu şi colegii mei credem că doamna ministru e de vină pentru moartea acestei fete. Dumneaei a dispus recorectarea notelor şi chiar depunctarea copiilor. Competiţia aceasta acerbă dintre Târgu Jiu şi Rovinari nu permitea Rovinariului să aibă note mai mari şi aşa s-a ajuns unde s-a ajuns. E o crimă în sine să scazi nota unui copil de la 8.50 la aproape 7, asta spune multe de tot despre sistemul de învăţământ de la noi", afirmă sindicalistul din Petroşani.

 Sute de oameni au venit la înmormântare

 Vasilica Olivia Creţan, fata în vârstă de 13 ani a lui Constantin Creţan, liderul Ligii "Miron Cozma", din Rovinari, a fost înmormântată sâmbătă, sute de persoane participând la funeralii, mama acesteia leşinând şi fiind transportată la spital. Ileana Creţan a plâns tot timpul şi şi-a jelit fiica începând de miercuri, de când a primit vestea morţii acesteia. Femeia a leşinat însă în momentul în care fiica sa era îngropată şi preotul a pus peste sicriu prima mână de pământ. Mama Vasilicăi s-a prăbuşit la pământ, fostul lider al minerilor din Valea, Jiului Miron Cozma, care i-a fost alături toată ziua, scoţând-o atunci din mulţime, pe braţe, cu ajutorul altei persoane. Ileana Creţan a fost transportată cu o ambulanţă la spitalul din Rovinari, Cozma urcându-se şi el în maşina Salvării.
 "Pe Ileana Creţan era să o pierdem. De vreo două zile ea nu a mai mâncat nimic, iar la spital am adus-o aproape cu forţa pentru că nu era de acord. Exista riscul să o pierdem şi am fost avertizat în acest sens de rudele ei. Acum este sub supravegherea medicilor, i se face glucoză, calciu şi cred că îşi va reveni. Au fost puţine momente în viaţa mea când m-am simţit copleşit de atâta durere, atunci când au murit părinţii mei şi acum, când a murit acest copil", a menţionat Cozma după ce a stat câteva zeci de minute cu Ileana Creţan la salonul de urgenţe al spitalului din Rovinari. La acelaşi spital a fost adus şi Lucian Creţan, care, ca şi mama sa, a avut probleme de sănătate din cauza înmormântării şi a temperaturii ridicate, băiatul fiind, în prezent, în afara oricărui pericol.
 Cozma a fost, de această dată salvatorul familiei Creţan, asta după ce tatăl îndoliat a luptat ani de zile pentru a-l vedea eliberat din puşcărie. Ironia sorţii face ca decesul Vasilicăi Creţan să se producă la două săptămâni de la nunta lui Miron Cozma cu avocata Monica Ionescu, prezentă şi ea sâmbătă la Rovinari. Cozma a primit atunci de la Ileana Creţan drept dar de nuntă o sabie cu care să îşi croiască drum în lumea politică. Deocamdată, fostul sindicalist nu şi-a înscris partidul la Tribunal, iar azi mai trece printr-o încercare. Cozma este prezent la spital la Timişoara, unde fratele său, Tiberiu, din Valea Jiului, este supus unei intervenţii chirurgicale din cauza unei hernii care s-a tot accentuat în ultima vreme.


Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: