Craiova, locul doi într-un top european al celor mai frumoase târguri de Crăciun

Craiova a obţinut locul al doilea în competiţia celor mai frumoase târguri de Crăciun organizată anual de European Best Destinations, site turistic partener oficial al Comisiei Europene.

"După o săptămână de vot online, platforma europeană de promovare turistică a anunţat, joi seara, rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2024. Cu un record absolut, cu aproape 600.000 de voturi strânse din 168 de ţări din lume, competiţia a adunat la start 20 de oraşe europene, dintre care unele cu o lungă tradiţie în organizarea târgurilor de Crăciun, cum ar fi Praga, Viena, Bruges, Bruxelles, Budapesta, Londra, Madeira sau Metz", a anunţat Primăria Craiova.

Potrivit rezultatelor postate pe respectivul site, pe locul I s-a clasat târgul de Crăciun din Budapesta şi pe locul al treilea, târgul din Metz, Franţa.

"Pentru a doua oară pe podiumul european şi aflat la a treia participare în această prestigioasă competiţie, Târgul de Crăciun de la Craiova a devenit o destinaţie magică pentru turişti de pretutindeni, cu atât mai mult cu cât numărul voturilor obţinute anul acesta a înregistrat o creştere spectaculoasă. Astfel, Craiova a primit 60.404 de voturi, dintre care 48,32% au venit din afara României, în principal din Marea Britanie (26%), SUA (18%), Germania (12%), Franţa (9%) şi Ţările de Jos (8,4%)", se precizează în comunicatul Primăriei Craiova.

Conform comunicatului oficial al organizaţiei European Best Destinations, Craiova este cea mai votată destinaţie din România de la crearea acestei competiţii. Este una dintre destinaţiile cu cea mai mare creştere a numărului de vizitatori, în situaţia în care competiţia din acest an a durat mai puţin (8 zile) iar numărul voturilor strânse per total a fost un record absolut, pagina de votare fiind distribuită de peste 335.000 de ori pe reţelele sociale.

Vizualizări: 948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: