Cremă de portocale pentru torturi

Atunci când aţi cumpărat multe portocale şi nu se consumă le puteţi pregăti şi pune la borcan pentru a face torturi sau fursecuri. E o cremă fină cu o aromă de portocală și o culoare intensă numită şi orange curd.

Crema care nu se consumă pe loc poate fi pusă în borcănele închise şi păstrată la frigider. Se poate folosi apoi la torturi, prăjituri, tarte, fursecuri sau orice preparat dulce vă trece prin cap.

Ingrediente:

    225-250 ml suc de portocală – proaspăt stors (de la 2 portocale mari)

    2 ouă întregi

    2 gălbenușuri

    100 grame zahăr

    75 grame de unt tăiat cubulețe

    opțional coajă rasă de la o portocală

Mod de preparare: Încălzim sucul de portocale împreună cu zahărul (și coaja rasă) până se topește zahărul. Nu fierbem ci ținem la foc mic doar cât e nevoie. Separat punem ouăle într-o crăticioară şi turnăm în fir subțire sucul în timp ce amestecăm continuu cu telul. Apoi transferăm crăticioara pe foc mic. Dacă știți că aveți probleme cu cremele fierte direct pe foc, atunci puneți crăticioara la bain marie.

După ce așezăm crăticioara pe foc/ la bain marie începem să amestecăm cu telul până omogenizăm tot. Continuăm să batem compoziția cu telul pară până se îngroașă. După vreo 15 minute dă semne de îngroșare, pe lingură rămâne o peliculă fină de cremă. Când s-a îngroșat, tragem de-o parte și punem untul tăiat cubulețe.

Amestecăm bine și punem în borcan, acoperindu-l cu capacul. Astfel ținut poate sta în frigider chiar şi o săptămână.

Vizualizări: 1,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: