Supă cremă de urzici cu smântână

Supa cremă este preferata multora mai ales că se prepară extrem de rapid. Pentru amatorii de supă cremă, una dintre variantele de primăvară alea supelor creme este cea de urzici cu smântână.

Pentru a prepara această supă cremă aveţi nevoie de urzici şi câteva legume care vor da savoare supei.

Ingrediente:

100 ml lapte

1 kg urzici

o ceapă, un cartof mare, o ţelină, o rădăcină de pătrunjel

2 linguri ulei

2 linguri smântână

2 căţei de usturoi

frunze de mentă

sare şi piper

Mod de preparare: Se curăţă cartoful, ţelina şi rădăcina de pătrunjel, apoi se curăţă şi se spală urzicile în apă rece şi se pun la fiert alături de cartof, pătrunjel şi ţelină timp de 20 - 30 de minute. Se feliază usturoiul şi se adaugă şi el la fiert. Se strecoară apa în care au fiert şi se lasă legumele la scurs. Din apa în care au fiert se păstrează 2-3 căni.

Se pune untul într-o cratiţă şi se căleşte ceapa, fără a o lăsa să se rumenească. Se adaugă uleiul şi supa şi se fierb 20 minute. Se taie cartoful fiert, ţelina şi pătrunjelul şi se mixează în blender alături de urzici până se obţine o pastă.

Se adaugă mixul apoi peste supă, se toarnă laptele, se amestecă şi se condimentează cu sare şi piper. Supa cremă de urzici se serveşte caldă, cu smântână şi decorată cu frunze de mentă. Se poate servi alături de pâine prăjită sau crutoane.

Vizualizări: 1,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: