Cresc lefurile funcţionarilor din primării. 2.000 de lei, cel mai mic salariu la Bustuchin

Noua grilă de salarizare din administraţia publică locală stârneşte tot felul de reacţii în jurul primarilor din Gorj. Vestea că niciun angajat din primării nu va mai putea avea un salariu mai mare ca al viceprimarului îi bucură pe unii, însă altora le lasă un gust amar. Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, spune că, în felul acesta, unii primari ar putea deveni răzbunători.

Ion Băluţă, primarul din Logreşti, susţine că nu a aprobat încă în Consiliul Local noua grilă de salarizare. A purtat doar discuţii la contabilitate şi se pare că toate salariile vor creşte, niciunul nu va scădea. „Vor creşte salariile la toţi angajaţii, nu avem acum salariu care să depăşească salariul viceprimarului, aşa cum prevede legea şi nu vor fi scăderi de salarii. Cu cât vor creşte nu mă pot pronunţa până nu iau hotărârea definitivă”, spune primarul Ion Băluţă, primarul din Logreşti. Cât despre puterea primarului şi a Consiliului Local de a stabili noile salarii, primarul spune că este un lucru bun. În felul acesta primarul ar şti pe cine să recompenseze şi pe cine nu. „Mi se pare corect să nu aibă alţii salarii mai mari ca noi şi lăsarea la latitudinea noastră mi se pare corectă pentru că noi îi ştim pe fiecare cam ce fac. Vrând-nevrând trebuie să spunem că nu toţi îşi fac treaba şi muncesc la fel şi atunci mi se pare corect, pentru că aş vrea să se simtă şi să fie stimulaţi cei care îşi fac treaba mai bine”, a spus primarul Ion Băluţă, primarul din Târgu Logreşti.

Ciocea: „Alţii poartă pică”

Edilul din Logreşti este contrazis însă de primarul de la Bustuchin, Ion Ciocea. Acesta din urmă susţine că unii primari ar putea deveni răzbunători cu salariaţii. „Nu este normal ca un primar să împartă salariile la subalterni. De ce? Pentru că suntem şi primari care ştim să-i respectăm pe cei care lucrează pentru noi, pentru comunitate, dar sunt şi alţii care poartă pică sau sunt mici scandaluri şi pot să lovească pe unul bun, care munceşte, să-i dea un procent mai mic. Eu aş fi vrut să vină tot pe grilă, aşa mi s-ar fi părut corect”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin. Cert este că şi la Bustuchin, salariile cresc, nefiind nicio scădere conform noii grile. Niciun salariat, spune primarul, nu va încasa mai puţin de 2.000 de lei. 

Vizualizări: 1,785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: