Viitură pe Jiu. Lucrările la podul de la Turcineşti, blocate 

Ploaia torențială a dat peste cap calculele din șantierul de la Turcinești. Angajații de la Întreprinderea de Drumuri și Poduri aveau în plan să devieze cursul râului pentru a continua lucrările pentru reabilitarea podului, dar vor mai avea de așteptat. Debitul Jiului a crescut până la 70 de metri cubi pe secundă, marți dimineață, astfel că șantierul a fost blocat. Nu s-au putut continua lucrările pentru că firma constructoare a așteptat să se retragă apele.

În timp ce directorul Întreprinderii de Drumuri și Poduri Gorj a transmis că evaluează pagubele, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a dat asigurări că nu se pune problema de nicio pagubă. „Nu e vorba de pagube. Debitul a crescut de la 14 metri cubi pe secundă la 70 de metri cubi pe secundă. Începuseră lucrările de deviere a Jiului. E acea instalație de forat coloane. Nu e afectată. Așteptăm să se retragă apele pentru că nu poate fi relocată din acea porțiune de teren în care mai trebuie forate cinci coloane. A fost neașteptat”, a declarat Cosmin Popescu.

Lucrările ar trebui să fie gata în această toamnă. Muncitorii lucrează la puntea pietonală în aceste zile și ar urma devierea Jiului astfel încât să se înceapă consolidarea podului.

Galerie foto




Vizualizări: 395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: