Cu undița pe străzile din Târgu Jiu

O ploaie torențială de câteva minute a inundat mai multe străzi din Târgu Jiu. Oameni revoltați că abia mai puteau ieși din curți au scos undițele și au ieșit la pescuit.

Cel mai mult au avut de suferit cetățenii de pe strada Jiului, acolo unde apa atingea chiar și 30 de cm.  Nu este pentru prima dată când oamenii au de suferit atunci când plouă mai tare.

”Aşa este de fiecare dată. Tot timpul când plouă trebuie să ocolesc. Ce să facem. Trăim în România (...) E gata să intre acolo la trepte. Curtea se inunda, da. Degeaba am ridicat eu la gard, că tot intră (...) Aceeaşi problemă este de când ştiu eu. Intră apa si in curte. Norocul că e bordura mai înalta si mai opreşte din ea”, au spus câțiva târgujieni.

Şoferii sunt cei mai indignaţi de situaţia creată. ”E mare, da. Așa este mereu când plouă. Nasol (...) Cum să fie? Cum era pe vremea lui Ceauşescu, aşa este si acum. Nu se întâmplă nimic. E a patra oara când sparg strada și degeaba”, au spus câțiva șoferi.

Primarul din Târgu Jiu spune că ar exista două principale motive pentru care străzile ajung să fie inundate. ”Sunt două motive. Pe de-o parte, indiferent la cât de mari ar fi gurile de canalizare, la un debit mare de precipitaţii, canalizarea nu va putea prelua toată apa. Pe de altă parte, este vina societăţii care administrează canalizarea din Târgu Jiu si nu numai, Aparegio Gorj”, a spus primarul.

Cetăţenii spun că se mai aşteptă la asemenea situaţii, mai ales că vara este la început.

Vizualizări: 7,514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: