Cum a stabilit Ucraina echipele care merg în cupele europene

Federaţia Ucraineană de Fotbal a anunţat oficial modul de finalizare al sezonului 2021-2022, conform news.obozrevatel.com. Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, va avea o misiune dificilă de a ajunge din nou în grupele Ligii Campionilor.

După ce Rusia a invadat Ucraina la data de 24 februarie, competiţiile sportive din statul vecin cu România au fost oprite pe o perioadă nedeterminată şi nu au mai fost reluate din acel moment.

Ultimul meci al echipei pregătite de Mircea Lucescu înainte de suspendarea campionatului a fost o remiză înregistrată cu Zorya Luhansk, scor 1-1, una ce a îndepărtat-o la două puncte de liderul Şahtior Doneţk. Acum, însă, cele două puncte fac diferenţa în mod decisiv. Ocupantă a locului secund în campionat, Dinamo Kiev va fi nevoită se evolueze în preliminariile Ligii Campionilor pe traseul non-campioanelor, ceea ce reprezintă un parcurs mult mai greu şi adversari mult mai dificili. Astfel, formaţia din Kiev va începe aventura europeană în sezonul următor în turul doi preliminar, unde va da peste una dintre echipele clasate pe locurile trei din Portugalia şi Franţa sau peste vicecampioanele din Belgia, Turcia sau Olanda.

Pe traseul campioanelor, unul mult mai facil, va merge Şahtior Doneţk, care la momentul întreruperii campionatului era pe prima poziţiei, cu 47 de puncte.

Federaţia Ucraineană de Fotbal a hotărât să nu fie desemnată nicio campioană, ci doar fie stabilite echipele care vor merge în cupele europene. "Titlul nu va fi acordat nimănui şi nimeni nu va primi medalii. Cluburile au votat în unanimitate această decizie. Locurile din clasament vor servi doar pentru repartizarea în cupele europene", a declarat reprezentantul clubului Dinamo Kiev la reuniune, potrivit football24.ua.

În urma celor decise, Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev vor evolua în preliminariile Ligii Campionilor, Dnipro va juca în calificările din Europa League, iar Zorya şi Vorskla se vor lupta pentru a ajunge în grupele Conference League.

Vizualizări: 680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: