Fermierii ucraineni ies la câmp cu veste antiglonț

În satele și pe câmpurile lor cad obuze, dar țăranii ucraineni de lângă linia frontului nu se lasă. Au început aratul și semănatul, echipați cu veste antiglonț și căști. Înaintea lor, pe câmp merg pirotehniștii și îndepărtează bombele neexplodate.

Iuri - fermier: Obuzele au început să cadă pe câmp la o săptămână după izbucnirea războiului. Am început să port vestă antiglonț și cască, pentru siguranță. Toată ziua port vesta. Ieșim, trecem de punctele de control, ne apucăm de treabă, bem ceai și cafea, ne punem vestele și plecăm. Umplem rezervorul și apoi mergem la câmp. Dacă sunt bombardamente, strângem și ne întoarcem la sediu.

Forțele ruse continuă să atace în Harkov și Donețk și au capturat mai multe așezări. Satul lui Artem, aflat chiar la granița dintre cele două regiuni, avea 1.200 de locuitori înainte să înceapă războiul. Acum au mai rămas aproximativ 400, scrie digi24.ro. 

"Eu nu plec de aici, este pământul meu. Rudele mele sunt îngropate aici. Așa că rămân aici", a spus un alt fermier ucrainean.

Galerie foto


Vizualizări: 835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: