Cum ar trebui plantat leușteanul pentru o recoltă bună

 Leușteanul este o plantă comestibilă și perenă rezistentă, care poate atinge până la 2 m înălțime. Leușteanul are o aromă asemănătoare țelinei și adaugă un element de savoare preparatelor. 

Leușteanul se poate planta din răsaduri gata crescute sau poate fi cultivat din semințe. Plantați leușteanul acolo unde există suficient spațiu pentru a crește, în pământ fertil sau într-un ghiveci mare și udați bine în perioadele de secetă. Tăiați plantele în mod regulat pentru a încuraja o nouă creștere proaspătă și recoltați după cum este necesar. 

Semănați semințe de leuștean în ghivece primăvara sau în aer liber, toamna, direct acolo unde urmează să crească plantele. Pentru semănatul de primăvară, utilizați tăvi modulare sau ghivece mici cu compost de semințe umed, fără turbă, acoperiți cu perlit și păstrați la o temperatură de 15ºC. 

Leușteanul poate fi cultivat alături de plante ornamentale într-un strat, precum și într-o grădină de plante sau legume. Poate fi cultivat și într-un ghiveci mare. Amplasați leușteanul în plin soare sau la umbră parțială și plantați într-un sol bun, fertil, care reține umiditatea, dar cu drenaj liber. 

Leușteanul este o plantă perenă rezistentă și poate fi plantată în orice perioadă a anului, toamna sau primăvara fiind cele mai bune perioade. Plantează leușteanul la 60-90 cm unul de celălalt și udă bine până se stabilizează cultura. 

Vizualizări: 2,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: