Îngrășământul natural care previne și bolile la răsaduri

Pentru răsadurile pe care le pregătiți pentru grădină sau solar există un tratament simplu care previne bolile și este, în același timp și îngrășământ. Este vorba de o soluție pregătită din foi uscate de ceapă și apă.

Ceapa este bogata in vitamina B6, calciu, magneziu, fosfor, vitamina C, potasiu, fiind o sursă bogată de flavonoide.

Quercetina este principalul flavonoid prezent în aceasta plantă.  Alte substanțe fitochimice prezente în ceapă sunt alinina și aluina. 

Cojile uscate de ceapă conțin o mai mare cantitate din aceste substanțe. Glicozilarea și hidrofilitatea acestora crește, ceea ce ajută la inhibarea creșterii bacteriene. Ceapa conține polifenoli și, de asemenea, o sursă bună de biotină și fibre alimentare. 

Pentru a prepara soluția necesară pentru răsaduri aveți nevoie de coji uscate de ceapă, apă și un borcan.

Luați inițial cantități suficiente de coji uscate de ceapă care sunt colectate din diferite zile. Apoi luați un borcan și adăugați aceste coji în el apoi adăugați peste ele un litru de apă.

Acoperiți apoi borcanul cu un capac și păstrați-l la umbră timp de 24-48 de ore, apoi, strecurați amestecul de ceapă și apă și păstrați lichidul strecurat într-un borcan curat, iar solidul reținut pe sită îl puteți folosi ca compost pentru sol.

Odată ce apa din coajă de ceapă este preparată poate fi folosită timp de 25-30 de zile pentru a stropi răsadurile.

Vizualizări: 15,972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: