Când se pot scoate mușcatele în aer liber primăvara!

Pentru a înfrunzi și a face flori toată vara mușcatele trebuie scoase la momentul potrivit în aer liber după ce au hibernat în perioada de iarnă. Când temperatura depășește 10°C, mușcatele pot fi mutate pe balcon sau în curte.

Mușcatele sunt cele mai frumoase plante de sezon, apreciate de o mulțime de oameni. Florile lor sunt colorate și dau casei tale un aspect special, însă se ofilesc foarte repede dacă nu sunt îngrijite așa cum trebuie.

Mușcatele pot fi găsite peste tot, atât în interior, cât și în exterior și sunt potrivite pentru a face un balcon sau o terasă mai frumoase sau pentru a da culoare unei grădini. Sunt printre cele mai populare plante decorative, datorită culorilor lor vibrante și vesele.

Deși sunt foarte populare, sunt destul de greu de îngrijit și necesită o atenție deosebită, mai ales pentru că se pot ofili foarte repede dacă nu sunt tratate corespunzător.

După o perioadă, mulți au tendința de a scoate plantele la aer, însă fac o mare greșeală atunci când iau această decizie. Mușcatele nu trebuie scoase brusc afară, deoarece trebuie să le dai puțin timp să se aclimatizeze și să se pregătească pentru vânt sau pentru un soare puternic.

De exemplu, frunzele lor pot fi arse dacă sunt expuse brusc la soare și cu greu mai pot fi salvate. În timpul procesului de scoatere a mușcatelor, este recomandat să îndepărtați o treime din solul din ghiveci și să tăiați rădăcinile vechi cu o foarfecă. Tăiați ramurile până la dimensiunea noilor rădăcini și pregătiți-le pentru un nou stil de viață.

Când temperatura depășește 10°C, mușcatele pot fi mutate pe balcon sau în curte. Când faci mutarea, ai grijă să cureți plantele de frunze îngălbenite și uscate pentru a vedea dacă sunt afectate de dăunători sau boli și să te asiguri că nu au nicio problemă.

Dacă nu ai plantat deja mușcata la începutul primăverii, acum este momentul potrivit pentru a o replanta. Acest lucru se datorează faptului că cerințele plantei se schimbă în funcție de schimbările meteorologice, pentru că nu este foarte rezistentă, mai ales dacă trecerea se face brusc.

Începând cu jumătatea lunii martie mușcatele pot fi scoase în aer liber deși, dacă vremea este foarte rea mai poți aștepta chiar până în aprilie.

Vizualizări: 74,362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: