Cum arată animalul de companie al viitorului care îți pornește aerul condiționat în casă!

Marile companii ale lumii care lucrează cu inteligența artificială nu produc doar roboții umanoizi ci și animale de companie. Un exemplu este și câinele de companie care îți aduce papucii dar poate porni și diferite dispozitive din casă sau te poate salva dintr-un incendiu.

Roboții umanoizi se înmulțesc pe zi ce trece și au ajuns să ne semene tot mai mult. Inteligența artificială îi ajută să poarte "conversații" din postura de ghizi în muzee sau recepționeri în hoteluri.

În paralel marile companii produc și câinii-roboți care devin și ei tot mai inteligenți. Aceștia nu sunt doar roboți de companie cu sunt utili în casă pentru că pot să pornească aerul condiționat, dacă le ceri asta.

Câinii-roboți dar alți roboți interesanți sunt expuși în capitala Chinei, în cadrul unui târg de profil.

Roboții cu fizionomie umană au „învățat” să reproducă toate expresiile faciale zărite pe fețele oamenilor. Clipesc, fac cu ochiul, dau din cap, zâmbesc sau sunt triști. În plus, au încheieturi mobile și pot replica tot soiul de mișcări ale brațelor.

Roboții au fost puși deja la treabă în muzee, în recepțiile hotelurilor și în birourile din administrația publică. Pot fi însă cumpărați și pentru a fi folosiți pe post de companion, de cei care se simt singuri. În acest scop a fost creat și Cyber Dog, un robot care are forma unui câine. Nu doar că poate aduce papucii și ziarul, dar, la comanda potrivită, poate porni aerul condiționat sau televizorul.

Shao Yuanxin, inginer al companiei Xiaomi a precizat cum sunt aceștia instruiți: "După câteva sesiuni de „dresaj” cu ajutorul inteligenței artificiale, va fi foarte „ascultător”. Și știe să facă mai multe decât un câine în carne și oase. Poate controla aparatele electronice din casă".

Un alt robot patruped poate fi ținut drept animal de companie sau poate fi folosit în operațiuni de salvare în caz de incendiu sau în medii periculoase. În plus, a învățat să urce scările și să danseze.

Cea mai importantă funcție a acestui robot e legată de folosirea programului 4D Lidar. Cu ajutorul acestuia, poate „vedea” mediul înconjurător și poate evita singur obstacolele. În plus, folosește inteligența artificială pentru a conversa cu stăpânul său. De pildă, îi poți spune să facă un pas în față sau unul în spate ori să danseze.

Galerie foto



Vizualizări: 1,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: