Este Ziua Internațională a Pisicii. Cele mai cunoscute pisici

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Pisicii, o ocazie de a aduce omagiu celor 500 de milioane de pisici din întreaga lume. Aceste mici creaturi au captat atenția noastră prin inteligența lor, utilitatea și afecțiunea pe care o arată. Deși nu mai sunt venerate ca idoli, ele ne stăpânesc viața și casele, făcându-și simțită prezența nu doar în mediul de acasă, ci și pe internet și în lumea showbiz-ului. Iată cum stau lucrurile în rândul celebrităților din lumea pisicilor.

Ziua Internațională a Pisicii a fost inițiată în 2002 de către International Fund for Animal Welfare (IFAW) și alte organizații care promovează drepturile animalelor. În această zi, numeroase adăposturi pentru animale organizează cursuri pentru îngrijirea corectă a pisicilor și încurajează adoptarea acestor minunate prietene feline. Interacțiunea cu aceste animale de companie aduce beneficii semnificative, reducând stresul, alungând singurătatea și contribuind la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Cercetările au demonstrat că pisicile nu sunt doar parteneri de companie de calitate, ci pot juca și un rol important în tratarea și vindecarea diverselor afecțiuni, uneori când chiar medicina clasică nu reușește. Prezența unei pisici în timpul terapiei poate ajuta pacienții să se simtă mai puțin anxioși, să dobândească o stare de calm și liniște interioară. De asemenea, pisicile au o abilitate aparte de a detecta momentele când o persoană este bolnavă, devenind astfel factori de ameliorare a energiilor negative.

Studiile au subliniat și abilitatea pisicilor de a înțelege emoțiile copiilor și capacitatea lor de a se adapta perfect acestora. În cazul problemelor emoționale, pisicile devin prieteni de nădejde pentru cei mici, oferindu-le sprijinul necesar.

În lumea virtuală, pisicile au și ele propriul lor spațiu de influență. De la celebrități care au făcut carieră în filme, cum ar fi Tom, Felix, Sylvester și Motanul Încălțat, până la mascote publicitare ca Morris sau celebrități din mediul online ca Lil Bub sau Venus, pisicile au captat inimile oamenilor. În plus, chiar și în mediul politic, cu mascote precum Willow, pisica adoptată de Prima Doamnă a SUA sau Larry, felina de pe Downing Street numărul 10 din Marea Britanie, aceste feline și-au găsit locul special în inimile și casele noastre.

Kitler a făcut senzaţie pentru că arată întocmai ca şi Hitler şi a inspirat site-ul satiric Cats That Look Like Hitler care prezintă mai mult de 8000 de fotografii ale pisicilor care îi seamănă. Cele mai multe dintre pisici au o mică pată neagră sub nas, întocmai ca şi celebra mustaţă a lui Adolf Hitler.

Colonelul Meow este un mascul himalayan-persan devenit celebru pe internet pentru blana sa enormă şi înfoiată pentru care deţine recordul Guiness pentru pisica cu cea mai lungă blană. Are mii de fani pe internet care spun despre el că este un "adorabil neînfricat dictator", "un prodigios băutor de Scotch" şi "cea mai furioasă pisică din lume".

Shironeko (în japoneză pisica albă) este cea mai fericită şi mai somnoroasă dintre pisici. Se ştie că pisicilor le place somnul, dar Shironeko este maestrul zen al pisicilor, e atât de împăcat cu lumea, încât este capabil să doarmă 24/7.

Snoopy e cel mai drăgălaş, această pisică exotică cu părul scurt este una din celebrităţile Chinei şi a dat lovitura şi pe internet. Are sute de mii de urmăritori pe Weibo (versiunea chineză a Twitter) şi pe Instagram.

Sam, pisica cu sprâncene, a făcut senzaţie pe internet cu expresia sa mereu mirată şi are ceva mai mult de 500 de mii de Like-uri pe Facebook. Trăieşte la New York şi a fost salvată de stăpânele ei de pe stradă

Garfi este cea mai furioasă pisică din lume, sau cel puţin aşa arată. Este o persană portocalie care tăieşte în Turcia, iar stăpânul ei i-a dedicat un album Flickr, vizualizat de zeci de mii de ori.

Vizualizări: 1,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: