Pentru ce plante este bine să folosiți zațul de cafea!

Poate ați aflat deja că unele plante preferă zațul de cafea, ca și îngrășământ, mai ales unele flori. Dar nu toate legumele din grădină acceptă acest zaț de cafea iar punerea zațului în jurul tuturor legumelor nu ar fi o idee bună.

Este știut că pH-ul solului este crucial pentru sănătatea plantelor, dar cerințele de pH nu sunt aceleași pentru toate plantele. Singura modalitate de a cunoaște pH-ul solului este efectuarea unui test de sol. Majoritatea plantelor vor crește bine într-un pH ușor acid până la neutru (între 6,0 și 7,0), dar altele preferă solul acid sau alcalin. Prin urmare, împrăștierea zațului de cafea fără discernământ în jurul tuturor plantelor tale nu este o idee chiar bună pentru că acesta are o aciditate de 6,5 – 6,8 pH, adică o aciditate aproape neutru.

Pe lângă faptul că nu se adaugă zaț de cafea la plantele care prefera solul alcalin, zațul de cafea nu trebuie folosit niciodată pe răsaduri sau plante foarte tinere, deoarece cofeina le poate împiedica creșterea.

Preferința de pH a unei plante vă spune dacă poate beneficia de zaț de cafea.

Plantele care preferă sol acid au nevoie de un pH sub 7,0, deci puteți folosi cu încredere zaț de cafea. Veți găsi plante de toate tipurile pe această listă, de la plante perene și arbuști cu flori până la copaci. Plantele iubitoare de acizi includ azalee, hortensii, arbori de magnolie, agrise, coacazi, precum și afinele și roșiile. Plantele care preferă sol neutru sunt cele mai fericite atunci când pH-ul este în jur de 7,0, deci și acestea acceptă zațul. În cerințele de sol pentru plante, rareori sunt enumerate doar „neutre” la cerințele de pH, aproape fiecare plantă are, de asemenea, o toleranță pentru solul acid sau alcalin, de aceea pH-ul este adesea enumerate ca de la 6,5 ​​la 7,5. Majoritatea plantelor de grădină se încadrează în această categorie, trandafiri, morcovi, ridichi, varza, gulii. 

Plantele pentru sol alcalin sunt plantele dulci. Aceste plante de obicei nu  se bucură prea mult de zațul de cafea decât dacă îl clătiți mai întâi pentru a scăpa de acidul suplimentar. Multe plante perene, inclusiv crini de zi,  mușcate, fasolea, mazărea, usturoiul, sfecla și aloe preferă solul alcalin.

Vizualizări: 5,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: