Cum îți dai seama că ți s-a spart telefonul și au fost citite mesajele de pe WhatsApp

Experții au dezvăluit șapte semne care indică faptul că s-ar putea să nu fiți singura persoană care vă accesează telefonul mobil, să vă verifice mesajele. Potrivit experților, primul gest pe care poți să-l faci pentru a vedea dacă cineva a cercetat în telefon este verificarea istoricului de navigare, scrie Adevarul.

„Dacă spionul de pe telefon a fost suficient de inteligent pentru a-și șterge istoricul de navigare, este posibil să fi trecut cu vederea caruselul de aplicații. Acesta poate fi accesat pe iPhone-uri atunci când glisați în sus din partea de jos a ecranului și faceți o pauză în centru pentru o clipă. În cazul modelelor mai vechi, puteți, alternativ, să faceți dublu clic pe butonul Home.Caruselul vă dezvăluie ordinea aplicațiilor pe care le-ați utilizat cel mai recent, ceea ce înseamnă că, dacă apare ceva neașteptat, este posibil să fie ceva în neregulă”, spun specialiștii. Dacă primiți un mesaj care vă anunță că alocația de date aproape s-a epuizat pentru luna respectivă, mai devreme decât în mod normal, este un indiciu că cineva a stat pe telefonul tău mai mult decât de obicei.

„O altă modalitate clară de a detecta o activitate neobișnuită este dacă toate mesajele tale de pe WhatsApp apar ca fiind citite, când de fapt nu ai dat click pe ele. S-ar putea să începeți să primiți mesaje de la prieteni care vă întreabă de ce nu ați răspuns, de exemplu. Din nefericire pentru toți spionii telefonici, nu puteți anula citirea unui mesaj. Acest lucru face ca prinderea lor să fie puțin mai ușoară”. Timpul petrecut pe ecran poate fi un alt indicator că cineva a intrat pe telefon fără știrea ta. Intrând în setări, puteți vedea toată activitatea din timpul de ecran. „Pe lângă monitorizarea timpului total pe care l-ați petrecut pe telefon, puteți verifica, de asemenea, ce aplicații ați accesat și în ce moment al zilei. De exemplu, dacă știți că nu ați fost pe telefon la ora 13:00, dar activitatea din timpul petrecut pe ecran arată că ați fost pe Instagram, acest lucru v-ar putea oferi toate dovezile de spionaj de care aveți nevoie. Poate că spionul tău telefonic a auzit de sfatul anterior și atunci șterge toate conversațiile pe care le-a avut. Dacă apoi începeți să primiți mesaje ciudate sau furioase de la persoane care par să fi fost în conversație cu dumneavoastră, acesta ar putea fi un alt semn de joc murdar”, mai notează experții.

Vizualizări: 1,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: