Cum ne putem proteja de radiaţiile telefoanelor mobile

În ultimul timp s-au realizat numeroase studii prin care s-a constatat că toate smartphone-urile emit radiaţii prin antenele folosite pentru conectarea la celulele telecom. Există câteva soluţii simple prin care expunerea la radiaţii poate fi măcar limitată, dacă nu eliminată complet.

Nu putem să ne protejăm complet de radiaţiile dispozitivelor mobile, chiar dacă nu le-am folosi deloc. Primul pas este alegerea unui smartphone care emite radiaţii cu mult sub limitele legale admise, iar apoi putem folosi metodele de mai jos pentru a limita expunerea.

1.Foloseşte căşti pentru a vorbi la telefon: Cea mai simplă metodă pentru a nu te expune la radiaţiile unui telefon este să nu vorbeşti cu el la ureche. Poţi folosi o pereche de căşti cu fir pentru a reduce semnificativ nivelul de radiaţii la care te expui, ele fiind livrate cu o astfel de pereche de căşti în pachet. De asemenea, poţi folosi funcţia „speaker”, însă aceasta transformă discuţia dintr-una privată într-una publică. Căştile wireless ar trebui să reducă nivelul de radiaţii la care utilizatorul este expus, însă şi acestea emit la rândul lor radiaţii.

2. Nu vorbi la telefon atunci când ai semnal slab: Poţi evita să foloseşti telefonul în astfel de situaţii, nivelul de radiaţii emis de telefon fiind semnificativ mai mare. În lifturi, în subsoluri şi alte zone bine ecranate de pereţi de ciment, semnalul este de obicei foarte slab.

De asemenea, utilizarea telefonului în vehicule ar putea fi mai periculoasă din cauza materialelor metalice din jur, care reflectă radiaţiile către interior.

3. Nu purta telefonul în buzunar: Acest sfat se adresează exclusiv celor care obişnuiesc să poarte telefonul mobil în buzunarul de la pantaloni. Există studii care au găsit legături între radiaţia emisă de telefoanele mobile şi deteriorarea calităţii spermei şi ovarelor. Expunerea pe perioade lungi ar putea accelera infertilitatea.

4. Reduceţi timpul de vorbit la telefon: O altă soluţie relativ simplă este limitarea convorbirilor telefonice în toate situaţiile. În cazul în care aveţi opţiunea, încercaţi să daţi mai multe mesaje text prin intermediul serviciilor SMS sau aplicaţiilor de chat.

5. Opriţi telefonul noaptea: Aceasta este o soluţie extremă, însă ar putea să ajute în cazul celor care au probleme cu somnul. Radiaţiile telefoanelor pot afecta calitatea somnului, iar oprirea acestuia va scădea nivelul de radiaţii la care vă expuneţi în timpul somnului. Dacă vă bazaţi pe telefon pentru funcţia de alarmă, puteţi pune telefonul în mod avion, funcţie care opreşte toate antenele.

Vizualizări: 1,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: