Cum reducem costurile de reparație din casă

Orice sfat care ne ajută să economisim bani este la mare căutare în aceste zile. Dacă citești acest articol pentru a afla un mare secret, mă tem că te voi dezamăgi prin simplul fapt că acesta este bine știut de către toată lumea: pentru a reduce costurile de reparație din casă, rezolvă problemele de la primele semne.

Nu trebuie să cauți exemple prea departe, mai ales că România este plină de episoade în care refuzul de a repara din timp un lucru a dus la pagube mult mai mari. Pregătirea oricărui proiect pentru eventualele probleme este, din nou, o metodă bună de a preîntâmpina costurile suplimentare ale reparațiilor. Cel mai elocvent exemplu din această categorie este cazul segmentului de autostradă dintre Sibiu și Sebeș, unde slaba pregătire a proiectului și grăbirea execuției au dus la închiderea acestuia pentru aproximativ un an. În plus, costurile de reparație au fost semnificative. Cum putem aplica aceste sfaturi pentru propria casă? Prin instalarea câtorva elemente de siguranță.

Primul dintre ele este stabilizatorul de tensiune. Dacă locuiești într-o zonă în care furnizorul de energie electrică nu face eforturi pentru a mări calitatea serviciului pe care îl oferă, un stabilizator de tensiune este accesoriul care te va scuti de cheltuieli majore.

Toate electrocasnicele de mari dimensiuni sunt expuse variațiilor de tensiune. Înlocuirea unui frigider, a unui congelator, a unei mașini de spălat sau a unui uscător îți vor da cu siguranță bătăi de cap. Nu doar electrocasnicele sunt expuse riscurilor. Laptopul sau calculatorul sunt considerate de cele mai multe ori cel mai important lucru dintr-o casă, așa că protejarea sursei și a plăcii de bază este vitală!

Dincolo de electronice și de electrocasnice, însăși propria sănătate poate suferi dacă nu practici câteva obiceiuri. Primul dintre ele este simplul act al aerisirii camerelor. În fiecare dimineață, timp de cel puțin 15 minute, fă-ți obiceiul de a deschide geamurile și de a lăsa aerul să intre în cameră. Acest lucru este foarte important mai ales în sezonul rece, când condensul este mult mai prezent din cauza instalațiilor de termoficare, uscării rufelor în casă, dar și în urma gătitului.

Indiferent de sezon, baia este locul în care umezeala este pregnantă, iar efectele sunt resimțite atât de către noi, cât și de elementele de mobilier și interioare. De aceea, aerisirea corespunzătoare este atât de necesară, mai ales că majoritatea băilor moderne nu mai dispune de acel geam de mici dimensiuni. În schimb, pentru aerisire trebuie să ne bazăm pe ventilatoarele de baie. Având în vedere dimensiunile mult mai mici decât geamurile de baie, asigură-te că acestea funcționează chiar în timp ce faci duș sau baie, nu doar după. Poți face modificări instalației de pornire și oprire astfel încât ventilatorul de baie să pornească odată cu becurile.

Acumularea de mucegai și pregnanța mirosurilor neplăcute sunt doar două dintre urmările unei băi care nu beneficiază de o aerisire corespunzătoare. Lipsa de măsuri poate duce și la afectarea gresiei sau a faianței, iar schimbarea acestora sunt mult mai complicate decât simplul act de a apăsa pe un buton atunci când intri în baie.

Vizualizări: 1,793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: