Cum sa alegi un ceas inteligent cu android si ios de la iUni

Lumea smartwatch-urilor cu Android sau iOs s-a extins foarte mult in ultimii ani. Posibilitatea de a avea intotdeauna la dispozitie, in jurul incheieturii mainii, nu numai un dispozitiv care marcheaza ora si cel mult data, ci si semnaleaza SMS-uri, e-mailuri, notificari, chiar ne permite sa ne jucam si sa ne controlam activitatea fizica, este ceva ce in trecut nici nu ne-am fi putut imagina. Datorita marii variabilitati disponibile, in acest articol vom lua in considerare diverse caracteristici si vom incerca sa intelegem cum sa alegem un ceas cu Android sau un ceas cu iOs, avand in vedere evident diferitele utilizari care pot fi facute acestor dispozitive.

Chiar avem nevoie de un ceas inteligent?

Prima întrebare pe care ne-o punem este următoarea: suntem cu adevărat siguri că avem nevoie de un ceas inteligent? Magazinele online cu smartwatch-uri ne ofera foarte multe modele din care am putea alege dar cea mai buna idee este sa optam pentru un ceas inteligent cu Android si iOs de la iUni.

Ceas inteligent rotund sau patrat?

Pentru un ceas tehnologic, forma afisajului nu este o problema estetica pura si simpla, dar este foarte importanta din punct de vedere al functionalitatii. In general, un afisaj rotund este mai elegant, aminteste de ceasurile clasice si, prin urmare, este mai frumos de privit, dar, pe de alta parte, face dificila citirea informatiilor taind scrisul sau, alternativ, lasandu-i prea putin spatiu. Deci, daca scopul nostru este sa avem un ceas si sa folosim ocazional functiile tehnologice, este mai bine sa il preferam rotund. Cu toate acestea, daca vrem sa-l folosim intens fara sa scoatem telefonul din buzunar si poate chiar sa raspundem la mesajele direct de pe ceas, merita sa sacrificam aspectul estetic si sa alegem un ceas patrat hi-tech.

Ceas cu ios

In principiu, ceasurile inteligente cu sistemul de operare ios, adica smartwatch-urile pentru iphone, sunt compatibile numai cu iPhone-uri si fara alte dispozitive, inclusiv iPad-uri si telefoane Android. Deci, daca doriti un Apple Watch, trebuie sa aveti un iPhone ca telefon.

Ceas cu Android

Ceasurile inteligente cu android, acesta este sistemul de operare Android pentru ceasuri, sunt de obicei compatibile atat cu Android, cat si cu iPhone, dar nu si cu Windows Phone: atunci cand cumparati unul, acordati atentie compatibilitatii atat cu telefonul mobil, cat si cu versiunea sistemului de operare. Daca ceasul inteligent este compatibil cu iOS 8, acesta nu va merge cu iPhone 4, care se ridica la iOS 7.

Aplicatii, senzori si caracteristici

In cele din urma, in acest ultim punct, se deschide o lume reala: pentru fiecare ceas inteligent exista un magazin de aplicatii dedicat, la care se poate ajunge de obicei de pe telefonul mobil conectat. Baza, totusi, sunt intotdeauna senzorii: printre cei mai obisnuiti cel care recunoaste bataile inimii, cel care recunoaste treptele (accelerometru), pozitia bratului (giroscop), pozitia „in lume” (gps), lumina ambientala (senzor de luminozitate); si apoi exista si alte caracteristici precum rezistenta la apa, vibratii, rezistenta, materialul de afisare, prezenta unui microfon si prezenta unui SIM dedicat pentru navigarea pe internet.

Atunci cand alegeti un ceas inteligent, este important sa va ganditi cu atentie la toate aceste functii si sa intelegeti de care avem nevoie, asa ca vom intelege care este cel mai bun ceas inteligent pentru nevoile noastre. Functionalitatea aplicatiilor va depinde adesea de acesti senzori: daca nu exista o functie de recunoastere a batailor inimii, de exemplu, aplicatiile conectate la aceasta nu vor functiona, iar smartwatch-ul cu Android sau iOs va avea deci o functionalitate redusa. Sfatul nostru este sa luati un pix si hartie si sa faceti o lista cu toate caracteristicile ceasului inteligent care va intereseaza, pe baza utilizarii pe care doriti sa o faceti si sa alegeti cea mai buna varianta pentru nevoile specifice.

Vizualizări: 691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: