Cum să creezi o experiență deosebită chiar și atunci când clienții tăi îți consumă preparatele acasă

În ultimii ani, industria alimentară a avut parte de o creștere considerabilă, iar restaurantele, pizzeriile, fast-food-urile și cafenelele sunt din ce în ce mai populare. 

Cu toate acestea, mulți oameni preferă să consume alimente la domiciliu, deoarece li se pare mai confortabil sau pur și simplu pentru a economisi timp și bani. 

Din acest motiv, este important ca restaurantele și cafenelele să ofere o experiență deosebită chiar și atunci când clienții le consumă preparatele acasă.

Când vine vorba de industria alimentară, serviciul pentru clienți este cheia succesului. O experiență deosebită poate face diferența între un client care se întoarce și unul care alege să meargă în altă parte. 

În timp ce mulți proprietari de restaurante și cafenele se concentrează pe decor, meniuri și servire la masă, mai puțini acordă atenție experienței de acasă. În acest articol, vom discuta cum poți crea o experiență deosebită chiar și atunci când clienții îți consumă preparatele acasă.


Folosește un ambalaj atractiv și practic

Primul aspect important pentru a crea o experiență deosebită pentru clienții care consumă preparatele acasă este ambalajul. 

Ambalajul trebuie să fie atractiv și practic, astfel încât să fie ușor de transportat și să protejeze alimentele de deteriorare. 

O cutie de carton cu logo-ul și numele restaurantului, o pungă de hârtie cu mesajul personalizat, sau o cutie cu compartimente separate pentru diferite feluri de mâncare, pot face o diferență mare în ochii clienților. De asemnea atunci când ai sosuri de livrat te poți folosi de sosiere plastic pentru a te asigura că acestea nu se scurg în timpul transportului. 


Menține calitatea alimentelor și temperatura adecvată

Al doilea aspect important pentru a oferi o experiență deosebită pentru clienții care consumă preparatele acasă este menținerea calității alimentelor și temperaturii adecvate. 

Este important să asiguri că alimentele sunt gătite la temperatura corespunzătoare și sunt transportate în condiții adecvate pentru a menține acea temperatură. 

De asemenea, asigură-te că ambalajul este suficient de sigilat pentru a preveni scurgerea sau răsturnarea alimentelor în timpul transportului.


 Include instrucțiuni pentru încălzire și servire

Al treilea aspect important pentru a oferi o experiență deosebită pentru clienții care consumă preparatele acasă este includerea instrucțiunilor pentru încălzire și servire.

 Dacă preparatele necesită încălzire înainte de consum, asigură-te că instrucțiunile sunt incluse în pachet. De asemenea, poți oferi sugestii pentru servire sau aperitive care să completeze preparatele comandate.


Creează o experiență interactivă cu clienții

Un alt mod de a crea o experiență deosebită pentru clienții care consumă preparatele acasă este prin crearea unei experiențe interactivă. 

Îți poți încuraja clienții să împărtășească fotografiile cu preparatele pe rețelele sociale și să folosească hashtag-ul restaurantului sau să organizezi un concurs de fotografii cu premii interesante. Poți trimite și un mesaj personalizat sau un card de mulțumire împreună cu livrarea alimentelor.


Asigură-te că meniul este ușor de accesat și actualizat

Un alt aspect important pentru a oferi o experiență deosebită pentru clienții care consumă preparatele acasă este meniul. 

Asigură-te că meniul este ușor de accesat pe site-ul web al restaurantului sau pe aplicația de livrare a alimentelor. 

De asemenea, este important să actualizezi regulat meniul pentru a include noi preparate sau pentru a elimina cele care nu mai sunt disponibile.

Vizualizări: 693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: