Cum să încurajezi igiena orală la copii

Spălarea dinților copiilor influențează viitoarea igienă orală a acestora. Din acest motiv, este important să-ți înveți copiii despre igienă de la o vârstă fragedă.

Igiena orală optimă la copii este extrem de importantă, deoarece viitoarea lor sănătate dentară depinde de aceasta. Copiii pot avea carii de la vârste fragede iar cea mai bună modalitate de a combate această problemă este prevenția și predarea obiceiurilor corecte de igienă orală încă din copilărie. O igienă orală bună la copii înseamnă mult mai mult decât a avea dinți albi strălucitori. Când vorbim despre menținerea gurii curate, vorbim despre dinți, obraji și limbă.

Cei mici au nevoie, pentru a-și menține gura curată și sănătoasă, de periuță de dinți care trebuie să fie adecvată vârstei. Poți întreba medicul dentist ce fel de periuțe sunt potrivite pentru micuțul tău. De asemenea, este important ca cei mici să învețe să se spele pe dinți manual, chiar dacă au și o periuță de dinți electrică. În mod ideal, copiii trebuie să se spele pe dinți de trei ori pe zi: când se trezesc, după prânz și după cină.

Periajul corect înseamnă să pună o cantitate mică de pastă de dinți pe perie. Nu ar trebui să fie mai mare decât un bob de mazăre.

Este important să schimbi periuța în mod regulat atunci când începe să pară uzată.

O dietă echilibrată nu este bună doar pentru sănătatea corpului, ci și pentru sănătatea bucală. Include în alimentația copiilor alimente bogate în calciu, fosfor și fluor, astfel încât aceștia să aibă dinți puternici și sănătoși.

Vizualizări: 607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: