Cum să scapi de firele albe cu suc de cartofi. Te-ai fi gândit?

Firele albe sunt o problemă comună a tuturor oamenilor, mai ales după 30 de ani, și în timp ce unii oameni iubesc aspectul părului gri, alții se luptă pentru a le ascunde cu coloranți pentru păr. Cele mai multe persoane folosesc vopsele de păr, care sunt toxice, dar există și o metodă naturală și eficientă. Îți dau un pont: nu arunca cojile de cartofi!

O singură cutie de vopsea de păr conține peste 5000 de substanțe chimice diferite, multe dintre ele cancerigene. Potrivit statisticilor, chiar și 1/3 din femeile cu vârsta peste 18 ani, iar 10% dintre bărbații cu vârsta peste 40 de folosesc vopsele păr.

Puteți consulta pe cutiile de vopsea câteva ingrediente. De exemplu Rezorcina este un colorant care perturbă sistemul endocrin și poate duce la iritații ale scalpului. DMDM hidantoină este folosită și la producerea de polimeri sau ierbicide. PPD sau para-fenilendiamina se utilizează în mod obișnuit ca un conservant pentru lemn, iar în aceste cazuri, se evită contactul cu pielea. Parabenii sunt adesea incluși în diverse produse de îngrijire a părului și pot provoca iritații ale pielii și alergii severe.

Dar știai că există o metodă de a scăpa de firele albe, care se face din suc de cartofi?

Vei avea nevoie:

6 cartofi

2 căni de apă

Curățați cartofii și puneți cojile într-un vas, peste care puneți două cani de apă și fierbeți. De îndată ce amestecul fierbe, dați focul mai încet și lăsați să fiarbă timp de 5 minute. Se lasă lichidul să se răcească și apoi se depozitează într-o sticlă.

După spălarea părului, uscați-l cu un prosop și turnați sucul de cartofi pe păr, puțin câte puțin. Se lasă sucul de cartofi să acționeze și uscați din nou cu prosopul. Puteți repeta procedura dacă este necesar, deoarece este complet natural.

Vizualizări: 5,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: