Efectele miraculoase ale turmericului. Plus: două rețete!

Turmeric este un condiment incredibil de sănătos, utilizat în mod obișnuit în bucătăria indiană. Are o aromă distinctă, dar și proprietăți uimitoare, benefice pentru sănătate, și-l poți folosi pentru prepararea diversleor rețete de înfrumusețare, dar mai ales la mâncare.

Acesta era utilizat pentru a trata diverse afecțiuni, de la durere, raceală, gripă până la cancer. Turmeric este, de asemenea, un condiment anti-îmbătrânire, antioxidante și proprietăți anti-inflamatorii.

Cele mai multe dintre proprietățile de sănătate ale acestui condiment se datorează curcuminei, ingredientului său activ. Curcumina a făcut obiectul unor noi studii și descoperiri au confirmat numeroasele sale antioxidante, antiseptice, și proprietati anti-inflamatorii. Mai mult decât atât, este bogată în fibre și substanțe nutritive importante, cum ar fi minerale, vitamine. Este netoxic, astfel încât utilizarea sa este complet sigur.

Iată unele dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale acestui condiment: controlează diabetul, vindecă răni, îmbunătățește sănătatea și aspectul pielii, previne boala Alzheimer, promovează sănătatea inimii, previne artrita, ajută la digestie, detoxifiază ficatul, previne cancerul, previne pigmentarea pielii si tonifiază, îmbunătăţeşte starea de spirit.

Iată și câteva rețete simple:

O femeie care a încercat să rezolve problemă ei cu cercurile intunecate din jurul ochilor ei. Ea a încercat pasta de turmeric, iar cearcănele au dispărut după primele 5 zile.

Pasta se face din: ½ linguriță de suc de lămâie, un vârf de cutit de turmeric, un vârf de cuțit de făină și o linguriță de suc de roșii. Apoi, aplicați această pastă în jurul ochilor și se lasă să acționeze timp de 10 minute.

O altă rețetă este foarte eficientă pentru a trata durerile de cap, febră, răceli, paraziți, riduri, infecții renale, infecții virale, infecții ale vezicii urinare, dureri musculare, diaree, bronșită și artrita.

Ingrediente:

½ linguriță turmeric

1 cană de lapte

1 linguriță de miere

½ linguriță ulei de cocos

¼ linguriță piper negru

1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

Inițial, se încălzește laptele și se adaugă scorțișoară. În continuare, se adaugă miere, turmeric, piper și ulei de nucă de cocos. Se amestecă în mod constant până când se încălzește laptele, dar nu trebuie să fiarbă.

Vizualizări: 4,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: