Cum să scapi de mirosul urât al încălțărilor

Mirosul încălțărilor nu este doar stânjenitor, ci și periculos. Medicii spun că în interiorul încălţămintei se pot dezvolta diverse bacterii şi microorganisme care pot duce la apariţia micozelor sau a ciupercii piciorului.

Iată patru metode prin care poți scăpa de de mirosul urât al încălțărilor:

1.     Turnaţi bicarbonatul de sodiu sau pudră de talc în interiorul fiecărui pantof şi să lăsaţi să acţioneze peste noapte.

2.     Puneţi pantofii într-o pungă de plastic şi introduceţi punga în congelator timp de 24 de ore. După această perioadă se vor pune la uscat. Temperaturile scăzute ucid bacteriile, iar pantofii mirositori vor fi de domeniul trecutului.

3.     Introduceţi în două şosete curate nisip special pentru litiera pisicii. Se face un nod apoi se pune în fiecare pantof pe parcursul nopţii. Nisipul pentru litieră are proprietăţi incredibile de neutralizare a mirosului neplăcut.

4.     Se mototoleşte un ziar apoi de stropeşte cu esenţă de vanilie şi se bagă în interiorul pantofilor timp de 24 de ore. Ziarul va absorbi mirosul, în timp ce vanilia le va da o aromă de prăjitură.

Vizualizări: 4,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: