Cum să te pregătești pentru drumurile cu zăpadă

Cu sute de accidente auto care au loc anual din cauza drumurilor înghețate, este important să înveți cum să conduci în zăpadă.  Înainte de a începe călătoria pe un drum cu zăpadă, iată câteva sfaturi pentru a te asigura că ești bine pregătit pentru a naviga pe drumurile acoperite de zăpadă.

Ar trebui să conduci pe zăpadă doar dacă este absolut necesar. Dacă vremea este rea, este mai bine să rămâi acasă, mai ales dacă nu e vorba despre o călătorie care nu suportă amânare.

Chiar dacă ești expert în condus și ai experiență pe drumuri cu zăpadă, alți șoferi ar putea să nu fie, ceea ce crește riscul de accident chiar dacă nu ești tu vinovat.

Dacă să rămâi acasă nu este o opțiune, studiază-ți traseul înainte de a ieși pe drum și oferă-ți suficient timp pentru a ajunge la destinație. Pentru a fi pregătit pentru eventualele perturbări, verifică prognozele meteorologice locale și actualizările de trafic, astfel încât să știi la ce să te aștepți pe drum. Alege un traseu care folosește căile principale din zona ta, deoarece aceste drumuri au mai multe șanse să fie deszăpezite sau să fie acoperite cu material antiderapant, ceea ce le face mai puțin alunecoase pentru vehicule în condiții de gheață.

Capota și parbrizul mașinii trebuie să fie mereu curate, dar nu uita să cureți toată zăpada de pe mașină, inclusiv de pe acoperiș, oglinzi, faruri și geamuri din spate.

În timp ce mulți șoferi sunt convinși că să lași mașina să se încălzească înainte de a conduce în frig este mai bine pentru motorul mașinii, experții spun că este o idee bună doar pentru a dezaburi parbrizul și pentru a încălzi cabina.

Acest lucru ar trebui să dureze doar aproximativ un minut, așa că nu irosi combustibil și emisii lăsând mașina să meargă timp de 20 de minute în curte.

Cel mai bun set de anvelope pentru toate anotimpurile nu se poate compara cu tracțiunea oferită de anvelopele de iarnă potrivite în zăpadă, așa că trebuie să echipezi mașina corespunzător.

S-ar putea să iei în considerare și achiziționarea de lanțuri pentru anvelopele tale. Lanțurile se pot prinde de carosabil și pot ajuta la evitarea alunecării mașinii. Ține cont că nu poți conduce un vehicul la o viteză mare când are lanțuri de zăpadă instalate.

Vizualizări: 549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: