Cum se curăță corect  ochelarii de vedere

Ochelarii de vedere adună pe suprafața lentilelor praf, murdărie, ulei, grăsime și nu numai. O pată cât de mică pe ochelari poate avea un impact major asupra vederii așa că aceștia au nevoie de o curățare eficientă.

Deși nu există o modalitate infailibilă de a scăpa definitiv de murdărie, există câteva trucuri pentru a păstra ochelarii curați și vederea clară.

Nu e ceva neobișnuit ca adesea să folosim mâneca tricoului sau un prosop de hârtie pentru a ne șterge ochelarii, doar pentru a descoperi că nu am făcut decât să înrăutățim lucrurile. Acea pată din centrul lentilei se răspândește acum de la o margine la alta a ramei.

Chiar dacă sunt deseori folosite ca ultimă opţiune, şerveţelele sau mânecile nu sunt cea mai bună soluţie. Articolele vestimentare şi şerveţelele lasă pe lentile particule de praf sau murdărie care duc la micro-zgârieturi. Acestea afectează treptat calitatea lentilelor şi, în consecinţă, vederea are de suferit.

Se pare că păstrarea ochelarilor fără pete și zgârieturi este și ieftină, și ușoară. Nu trebuie decât să-i spălați, ușor.

Iată cea mai bună rutină pentru a avea ochelarii curați: spălați-vă mâinile pentru a scăpa de orice murdărie sau germeni, clătiți ochelarii cu apă caldă (nici prea fierbinte, nici prea rece), adăugați o picătură de detergent de vase delicat pe lentile, aplicați pe ambele părți ale lentilelor și apoi clătiți. Uscați totul cu o cârpă fără scame sau din microfibră.

Există câteva lucruri de evitat, cum ar fi mâneca tricoului, prosoapele de hârtie, șervețele și orice altceva care nu este special pentru lentile. Aceste lucruri pot zgâria lentilele, care nu pot fi curățate.

S-ar putea să fii tentat să folosești ceva cu acetonă, cum ar fi un agent de îndepărtare a lacului de unghii, cum e acetona, pentru a elimina petele, dar substanța este prea dură pentru ochelari.

Vizualizări: 2,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: