Ce se întâmplă cu tichetele de masă neutilizate la finalul anului!

Tichetele de masă emise în 2023 mai sunt valabile până la finalul acestui an. Cele care nu au fost încă folosite, își vor pierde valabilitatea și nu vor mai putea fi folosite.

Tichetele de masă sunt eliberate pe suport electronic, prin intermediul unui card asemănător cu cel bancar, însă din anul 2022. Tichetele sunt valabile doar dacă au atașate înregistrări electronice legate de numele, adresa emitentului, precum și perioada de utilizare. Ele pot fi folosite doar pe teritoriul României.

Sumele care nu au fost consumate în perioada 1 ianuarie – 1 noiembrie 2023, vor fi anulate. Pentru cele virate mai târziu de angajator, termenul limită este 31 decembrie 2024.

Și cardul electronic, folosit pentru tichetele de masă, are o durată de valabilitate inscripționată pe partea din spate. Sumele care rămân necheltuite după expirarea cardului devin, de asemenea, inutilizabile.

De la 1 ianuarie 2024, valoarea unui tichet de masă crește de la 35 de lei, la 40 de lei, sumă care va fi alocată în plus la salariu, de către angajator. În general, un angajat primește contravaloarea a circa 20 de tichete de masă pe lună, în funcție de zilele lucrate.

Precedenta majorare a valorii tichetelor de masă a fost la 1 august 2023, atunci când de la 30 de lei, acestea au ajuns la 35 de lei.

Guvernul a anunțat o nouă creștere, la doar 6 luni distanță, motivând faptul că puterea de cumpărare a românilor a scăzut dramatic, pe fondul exploziei prețurilor la alimente.

Vizualizări: 1,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: