Superstiții şi obiceiuri ciudate legate de pisici

Despre pisici au existat o sumedenie de superstiții, iar multe dintre acestea se mai aud şi acum, mai ales prin zonele rurale. Şi nu este vorba doar de mâţa neagră ce ţi-a trecut prin faţă, ci şi de altele care de care mai ciudate.

În zona Severinului se consideră că o pisică neagră pe care o crești în casă minim trei ani poate găsi orice comoară ascunsă. Localnicii povestesc că felina trebuie dusă doar pe timp de noapte într-un loc în care se întâlnesc cinci poteci, acolo trebuie lăsată și apoi urmărită până la comoară.

Femeile din zona rurală spun că atunci când pisica se spală de zor pe bot și pe labe stând în sufragerie înseamnă că ar urma să vină oaspeți în casă.

Se mai spune că dacă pisicile își ascut ghearele de covor, acesta este semn sigur că vine viscolul sau vântul puternic, iar dacă se spală în urechi ar urma să vină ploaia.

O altă poveste spune că dacă vrei să te ferești de ghinion nu trebuie să treci peste o apă fie ea curgătoare sau stătătoare având o pisică în brațe.

De reținut este faptul că dacă lovești o pisică cu piciorul se spune că acolo vei face reumatism.

Bioenergeticii sunt și ei de părere că pisicile sunt singurele care pot observa cu ușurință aura umană sau mai exact energiile care se află în jurul fiecărui om, astfel reușind să-și avertizeze prin comportamentul lor stăpânii despre cine le-a călcat pragul casei.

Vizualizări: 1,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: