Cum se pot recicla telefoanele mobile vechi 

Atunci când renunțăm la un telefon mobil vechi trebuie să o facem într-un mod responsabil. Există o serie de sfaturi pentru cei care au telefoane vechi la care vor să renunțe, acestea neputând fi aruncate la gunoi pentru a nu face rău mediului. 


În ultimul timp se vorbește tot mai des de reciclare în mod responsabil a tuturor deșeurilor dar în cazul telefoanelor situația este chiar mai gravă dacă ajung în natură. Vechile telefoane mobile pot deveni periculoase pentru mediu și dacă sunt aruncate la coșurile de gunoi obișnuite.


Mulți oameni păstrează acasă telefoanele vechi pentru că nu știu cum să le recicleze. Dacă te afli în această categorie și ai acasă telefoane sau tablete vechi ce nu mai pot fi reutilizate, fiind depășite ca tehnologie, ar fi bine să le reciclezi responsabil nu să le arunci la gunoi. Telefoanele și tabletele conțin elemente care pot deveni foarte dăunătoare mediului și nu ar trebui să ajungă la gropile de gunoi. Atunci când telefoanele sunt reciclate corect toate acele materiale potențial periculoase pot fi extrase și reutilizate. Plumbul folosit pentru telefoanele mobile le face pe acestea să fie considerate deșeuri periculoase fiind important ca dispozitivele sau bateriile vechi din ele să nu ajungă la coșurile de gunoi pentru că unele conțin mercur, cadmiu sau brom.

Dacă acestea sunt în stare de funcționare poți vinde sau dona telefonul vechi dar în nici un caz nu trebuie aruncat la gunoi. 

Cel mai simplu mod de a recicla telefoanele este să fie duse la centre de reciclare speciale dar există și numeroase magazine care oferă reduceri pentru telefoane noi dacă veți da unul vechi. 

În anumite perioade din an există unele magazine ce oferă ceva bani în schimbul telefoanelor vechi sau oferă reduceri pentru achiziționarea altor produse. 

Vizualizări: 1,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: